PSD cere demisia prefectului de Timiş

17Comentarii
PSD cere demisia prefectului de Timiş
Consilierii locali ai PSD vor cere demisia prefectului Mircea Băcală, dacă acesta nu-şi retrage acţiunea în instanţă prin care a atacat hotărârea de consiliu local privind majorarea preţului la gigacalorie în integralitatea ei, pe motiv că astfel se blochează acordarea ajutoarelor de încălzire în Timişoara.

Prefectul a contestat legalitatea hotărârii de consiliu aprobată în iulie, prin care a fost majorat cu 15% preţul local al energiei termice facturată populaţiei şi au fost majorate în acelaşi procent ajutoarele pentru încălzirea locuinţei, pe perioada noiembrie 2009-aprilie 2010, acordate de la bugetul local, în cazul persoanelor defavorizate. Reprezentanţii Primăriei Timişoara susţin că în prezent hotărârea respectivă este suspendată, fiind atacată în contencios-administrativ, că nu vor putea fi acordate ajutoarele pentru sezonul rece, şi că nici nu se poate adopta o altă hotărâre de consiliu strict pe partea de ajutoare, după cum a recomandat prefectul, în vederea deblocării situaţiei, pentru că, având acelaşi obiect, ar fi ilegal.

Ultimatum politic

Aleşii locali ai PD-L au promovat un proiect de hotărâre privind acordarea ajutoarelor majorate cu 15%, care va fi discutat în plenul CL Timişoara de săptămâna viitoare, însă documentul nu a primit viza de legalitate de la Serviciul Juridic. Consilierul PSD Radu Ţoancă a declarat, joi, că grupul politic din care face parte va cere demisia prefectului, că va demara o strângere de semnături de la timişoreni în acest sens, dacă reprezentantul guvernului în teritoriu nu revine asupra acţiunii sale. Pesediştii îi cer lui Băcală fie să-şi retragă integral acţiunea, fie să solicite instanţei devansarea termenului de judecată, programat pentru ianuarie 2010, iar prefectul să nu mai atace integral hotărârea, ci doar partea referitoare la majorarea gigacaloriei, pentru ca ajutoarele să poată fi acordate. „Solicităm prefectului, la modul ultimativ, să-şi retragă acţiunea sau să o reformuleze, pentru că, din octombrie, oamenii vor veni deja cu dosarele pentru acordarea ajutoarelor. Dacă nu, vom cere public demisia acestui prefect. Îl rugăm să nu confunde Instituţia Prefectului cu o maşină de taxi, pentru că dumnealui a avut o meserie onorabilă…”, a declarat Ţoancă.

Prefectul nu renunţă la acţiune!

Prefectul Mircea Băcală a refuzat să comenteze cele spuse de consilierul PSD referitor la demisie, pentru că sunt doar declaraţii politice. Cât despre acţiunea în instanţă, prefectul a declarat: „Prefectura veghează la respectarea legalităţii, iar noi am constatat că hotărârea nu este legală, eu nu îmi retrag acţiunea. Dacă la plenul din 29 septembrie nu se adoptă o nouă hotărâre privind acordarea ajutoarelor, eu am redactat o precizare la acţiunea în instanţă, pe care o voi depune în 30 septembrie, prin care spun că vrem să atacăm doar partea referitoare la majorarea preţului la energia termică. Se poate face acest lucru, pentru că instanţa nu a apucat să judece cazul, nu a judecat pe fond dosarul”.

Reprezentantul guvernului în teritoriu a precizat că, în această situaţie, primăria va trebui să acorde ajutoarele majorate cu 15%, conform hotărârii aprobate în iulie, în condiţiile în care energia termică va rămâne la vechiul preţ, nu cel majorat cu 15%. Cât despre sursele de finanţare, e responsabilitatea autorităţilor locale să asigure acordarea ajutoarelor, a conchis Băcală.

În ceea ce priveşte faptul că a lucrat ca taximetrist, prefectul de Timiş a declarat: „Da, am făcut taxi, timp de câteva luni, pe perioada studenţiei, şi nu-mi este ruşine de acest lucru!17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor