Protestul unei fundatii din Timisoara: Refuza banii primiti de la primarie pentru un proiect, nu ajung nici pentru tiparire

De Roxana Deaconescu
4Comentarii
Protestul unei fundatii din Timisoara: Refuza banii primiti de la primarie pentru un proiect, nu ajung nici pentru tiparire
© foto: Facebook
Președintele unei fundații din Timișoara nu acceptă banii primiți de la primărie prin programul de finanțare nerambursabilă pentru proiectele culturale. Anunțul acestuia vine la scurt timp după ce primăria a lansat al doilea apel pentru proiecte culturale.

Pentru proiectul „Farmecul discret al nostalgiei”, Fundația Timișoara ’89 a primit nici 9.000 de lei, sumă care nu ajunge nici măcar pentru „costurile de tipărire”.

În semn de protest față de suma alocată parcă în bătaie de joc, Petru Ilieșu, președintele Fundației Timișoara ’89 anunță că refuză banii de la primărie. Evenimentul pentru care s-a primit finanțarea de nici 9.000 de lei s-ar putea să nu mai aibă loc.

„Nu vom semna contractul-cadru de finanțare nerambursabilă pentru activități de cultură, respectiv vom refuza să realizăm proiectul cărții-album «Farmecul discret al nostalgiei», în condițiile unei susțineri financiare într-un procent mai mic de jumătate din costul proiectului, sumă care nu poate acoperi nici măcar costurile de tipărire, cu toate că autorul și colaboratorii (designeri, fotografi, editori) au renunțat la onorarii și au înțeles să realizeze acest proiect în mod cu totul voluntar”, se arată într-o adresă trimisă de Petru Ilieșu Casei de Cultură a Municipiului Timișoara.

petru-iliesu-bani-pmt

Fundația primise, de fapt, 8.790,6 lei pentru proiectul „Farmecul discret al nostalgiei”, deși ceruse 12.558 de lei.

Primăria Timișoara, prin Casa de Cultură, a anunțat recent a doua sesiune de proiecte culturale care pot primi finanțare nerambursabilă de la bugetul local, fiind pusă la bătaie suma de 900.000 de lei. La prima sesiune au fost disponibili 2,8 milioane de lei.

În 20 iunie, municipalitatea a făcut publică lista de proiecte care primesc bani din bugetul Timișoarei. Au fost considerate eligibile 48 de proiecte, din totalul de 114. Cei mai mulți bani s-au dus la Festivalul Internațional de Arte Performative Timișoara III – 203.000 lei, la Festivalul Internațional de Film Timishort – 171.000 lei și la Festivalul Internațional de Literatură „La vest de est, la est de vest” – 128.800 de lei. Mai mulți reprezentanți ai organizațiilor, asociațiilor și fundațiilor din oraș au făcut contestații, însă în urma soluționării acestora schimbările nu au fost prea evidente, doar două proiecte mai fiind considerate eligibile.

Articole pe aceeași temă:

Tion: Organizatorii de evenimente culturale, chemati la primarie. Se mai dau bani pana la sfarsitul anului
S-a dat din nou liber la depunerea de proiecte culturale pentru finanțare de la Primăria Timișoara. Municipalitate a pornit a doua sesiune, pentru a împărți banii rămași: 900.000 de lei. Atenție, se finanțează doar evenimentele care au loc în toamnă și iarnă. Organizațiile, asociațiile și fundați...
cultura-spanzuratoarea-1
Au fost soluționate contestațiile depuse pentru finanțările de la primărie, în ceea ce privește proiectele culturale și de tineret. Lista finală a proiectelor „câștigătoare” nu suferă foarte mari modificări, cel puțin la cultură, pentru că la tineret nu se schimbă nimic. O singură asociație mai bene...4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor