Protestul profesorilor da peste cap activitatea scolilor din Timis

37Comentarii
Protestul profesorilor da peste cap activitatea scolilor din Timis
Greva din învăţământ a dat peste cap activitatea şcolilor din judeţul Timiş, elevii neştiind dacă vor avea o zi de vacanţă neplanificată, sau cursurile se vor ţine. În timp ce liderii sindicali estimează o participare a dascălilor din Timiş la acţiunea de protest de circa 60 la sută şi acuză “presiuni” din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean, oficialităţile susţin că doar 30 la sută din dascăli participă la grevă şi doar într-o singură şcoală din judeţ activitatea ar putea fi suspendată pe parcursul întregii zile.

Astfel, potrivit unuia din liderii Federaţiei Educaţiei naţionale, Marius Lobază, din cauza presiunilor inspectoratului şcolar, doar 60 la sută din cadrele didactice din Timiş participă la greva generală, dar 80 la sută dintre acestea susţin mişcarea de protest a colegilor lor. “Din semnăturile pe care le-am strâns, ca 80 la sută dintre cadrele didactice susţin această grevă, dar, din cauza presiunilor la care au fost supuşi de Inspectoratul Şcolar Judeţean, cam 60 la sută participă efectiv la grevă. Sigur, avem şi şcoli unde nu se vor ţine cursuri astăzi. La Colegiu Bănăţean, de exemplu, majoritatea profesorilor nu au intrat la ore, dar sunt şi spărgători de grevă”, a spus Lobază.

De cealaltă parte, şefii Inspectoratului Şcolar Timiş susţin că doar aproximativ 30 la sută din cadrele didactice au intrat, joi dimineaţă, în grevă, iar cursurile se vor susţine în toate şcolile din Timiş, cu excepţia unui singur liceu, unde situaţia este incertă.

“Nu avem o situaţie exactă a participării la grevă. Am cerut directorilor să trimită această situaţie până la ora 10. Dar, din informaţiile pe care le aveam ieri, participarea la grevă ar fi între 30 şi 32 la sută. Avem informaţii că o singură şcoală din judeţ ar putea fi blocată de această grevă. Vom verifica şi, dacă se va confirma, vom sancţiona directorul, deoarece le-a cerut elevilor să stea acasă azi, încălcând dreptul lor la educaţie”, a afirmat Mariana Eftimie, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş.

UPDATE 1: Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Timiş, la nivel judeţului, aproximativ 35% din personalul didactic, nedidactic şi auxiliar din învăţământul preuniversitar participă joi la greva generală. De asemenea, în patru şcoli din Timiş activitatea a fost blocată complet. În restul unităţilor de învăţământ din judeţ doar o parte din profesori au anunţat că nu vor face ore.

UPDATE 2: În cazul învăţământului universitar, conform preşedintelui sindicatului Alma Mater pe zona de vest, Ilare Bordeaşu, aproximativ 80% dintre profesori nu ţin astăzi cursuri. „Am vorbit cu colegii mei de la toate universităţile din oraş, iar procentul profesorilor care susţin protestul este în jur de 80% . În unele cazuri, deşi au intrat la ore, profesorii au discutat cu studenţii despre motivele grevei generale”, ne-a spus Bordeaşu.37Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor