Protest spontan la Administraţia Penitenciarelor

1Comentariu
Protest spontan la Administraţia Penitenciarelor
Situaţie gravă în penitenciarele româneşti. Potrivit unui raport al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor există din ce în ce mai multe cazuri în care gardienii aleg să se sinucidă cu arma din dotare.

Vineri urma să se desfăşoare o conferinţă de presă a gardienilor în care să fie anunţate date din acest raport, dar nu au fost lăsaţi de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Ministerul Justiţiei ar trebui să facă ceva. Ştie despre acest raport şi din păcate nu a făcut nimic. A cerut să nu se mai protesteze împotriva băncilor, lucru care este ilegal. Lucrurile sunt simple, oamenii au luat credite. După ce salariile au scăzut cu 30-40%, aceste credite nu mai pot fi plătite”, a spus liderul de sindicat al gardienilor din penitenciare, Sorin Dumitraşcu.

La ora 12.00, gardienii vor picheta sediul PDL. Gardienii spun că sunt nemulţumiţi de salariile care au fost diminuate, de condiţiile de muncă şi de pensiile care vor scădea.

ANP îşi închide sediul pentru a împiedica acţiuni sindicale

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) susţin, într-un comunicat, că ANP şi-a închis vineri sediul pentru a împiedica acţiunile sindicale programate încă din 17 octombrie, motivând că face dezinsecţie. Potrivit FSANP, “această măsură, a închiderii sediului şi implicit a blocării accesului delegaţilor sindicali, este un fapt fără precedent în ultimii 20 de ani”. Sindicaliştii spun că singurul scop ar fi împiedicarea acţiunilor sindicale.

Mai mult, sindicaliştii acuză Administraţia Naţională a Penitenciarelor că, printr-o altă adresă, tot de joi, ANP i-a anunţat că “nu permite accesul” delegaţilor sindicali în sediu. “ANP nu are dreptul legal de a controla sau restrânge accesul la sediul unei organizaţii sindicale”, susţin sindicaliştii, care afirmă că o asemenea practică este un afront adus salariaţilor din sistemul penitenciar, dar şi o atingere adusă dreptului la asociere şi exercitării drepturilor sindicale.

De asemenea, ANP este acuzată că încearcă “să intimideze participanţii la activităţile sindicale prin intermediul directorilor de penitenciare”, având în vedere că în cursul zilei de joi a transmis un email în care se arată că “nu a aprobat desfăşurarea de activităţi sindicale pentru data de 22.10.2010”. “Dispoziţia este transmisă personal directorilor şi sunt deja cazuri când aceştia au încercat să anuleze zilele libere şi aprobarea de părăsire a localităţii, obţinute în prealabil conform dispoziţiilor legale”, susţin sindicaliştii, care precizează că ANP nu are competenţa de a aproba sau respinge desfăşurarea de activităţi sindicale.

De asemenea, Federaţia va transmite “o invitaţie la dialog către toate instituţiile bancare, în vederea identificării de soluţii pentru gestionarea situaţiei creditelor angajaţilor din penitenciare, în contextul crizei economice.

Totodată, FSANP va participa la toate acţiunile sindicale organizate de Confederaţiile sindicale, anunţând şi că va sesiza organele de urmărire penală, pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi de împiedicare a activităţii sindicale, având în vedere măsurile opresive şi ilegale dispuse de ANP“.

Sursa: Realitatea.net1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor