Protest la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara

14Comentarii
Protest la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara
Angajaţii de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara au declanşat marţi dimineaţa un protest spontan în curtea instituţiei, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile luna aceasta şi sunt slabe şanse să le primească şi luna următoare.

Aproximativ 40 de persoane, asistente, infirmiere şi doctori ai Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, au ieşit marţi dimineaţă în curtea unităţii sanitare, într-un protest spontan, oamenii fiind nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile luna aceasta.

Directorul spitalului, Dorin Vancea, a dat ordin firmei de pază să nu permită accesul presei în incinta instituţiei, aşa că după scurt timp protestul s-a mutat în stradă. Angajaţii spitalului scandează „Vrem salarii”.

UPDATE. Potrivit liderului Sindicatului angajaţilor Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, Monica Pop Demian, protestul a fost unul spontan, fiind cauzat de faptul că angajaţii sunt revoltaţi că nu şi-au primit banii şi au rate la bănci. „Ieri am avut zi de salariu şi nu am primit niciun ban. Bani spitalul nu are. Domnul director (n. r. – Dorin Vancea) a ieşit acum câteva minute şi a spus că va face presiuni, pentru că noi nici contract cu CAS nu avem. Asta este prima lună în care nu ne primim salariile, dar probabil că nici luna următoare nu vom vedea niciun ban. Oamenii sunt revoltaţi pentru că au rate la bănci”, a spus Demian.

Ea a afirmat că oamenii sunt decişi să continue protestul şi în zilele următoare în cazul în care nu îşi vor primi bani.

Activitatea spitalului a fost asigurată în acest timp de o treime din angajaţi, aşa cum prevede legea.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” este unul dintre cele patru spitale din Timişoara în cazul cărora managementul asistenţei medicale a fost preluat de primărie în vară, după cum au hotărât guvernanţii.

„Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş a virat luni banii necesari plăţii salariilor tuturor spitalelor din Timiş, inclusiv pentru Spitalul Victor Babeş Timişoara. Totalul banilor viraţi se ridică la 8.367.000 lei, din care 735.000 de lei erau pentru Victor Babeş. Aceştia mai aveau în cont 347.000 de lei, iar necesarul pentru plata salariilor era de un milion de lei”, susţin reprezentanţii CJAS Timiş.

 Dr. Dorin Vancea, managerul spitalului, a declarat că „problema e în curs de rezolvare”: „Am primit nişte bani şi încercăm să rezolvăm problema. E o situaţie independentă de noi”, ne-a spus Vancea. Întrebat dacă banii primiţi vor ajunge pentru salariile angajaţilor acesta a spus doar că „e o situaţie mult mai complicată”, fără să dorească să precizeze în ce fel.

B. M. 

Delia S. Barbu14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor