Protejaţi de îngheţ instalaţiile de apă

2Comentarii
Protejaţi de îngheţ instalaţiile de apă
Fie că locuiţi la casă sau la bloc, reprezentanţii Aquatim vă recomandă ca în sezonul rece să protejaţi de îngheţ instalaţiile de apă, pentru a evita problemele, mai ales că intervenţiile sunt mai dificile la temperaturi scăzute.

În ce priveşte căminele de apometru sau de canalizare, se recomandă curăţarea capacelor şi a ramelor de pământ şi eventual ungerea balamalelor cu vaselină, pentru a putea fi manevrate cu uşurinţă în caz de îngheţ. În cazul în care capacele sunt din tablă, este indicat să fie protejate pe interior cu materiale termoizolante, prin lipirea cu adeziv a unei plăci de polistiren. Este bine să se facă verificarea robineţilor din căminele de apometru care închid traseul spre reţeaua interoară. Aceştia trebuie reparaţi sau înlocuiţi, acolo unde este cazul, spun specialiştii Aquatim.

De asemenea, se recomandă curăţarea căminelor de apometru, în interior, de moloz şi pământ. „Principala ameninţare a instalaţiilor de apă este îngheţul. Dacă s-a acumulat apă în cămin, aceasta trebuie evacuată. Acolo unde instalaţiile sunt expuse temperaturilor scăzute, trebuie protejate de îngheţ cu materiale termoizolante. Recomandările pentru reţeaua interioară vizează inspecţia armăturilor (vane, robineţi). Trebuie văzut dacă acestea pot fi manevrate cu uşurinţă. Cu această ocazie, se poate verifica şi dacă există defecte care generează pierderi în reţeaua interioară. La imobilele cu mai multe nivele se recomandă inspecţia şi verificarea robineţilor de pe coloanele de distribuţie, etanşeitatea îmbinărilor, şi, dacă e necesar, remedierea acestora”, a explicat directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor