Prostituatele din Timişoara, campioane la amenzi!

17Comentarii
Prostituatele din Timişoara, campioane la amenzi!
La capitolul amenzi neachitate, cele mai mari datornice sunt prostituatele, spun reprezentanţii Primăriei Timişoara. „Campioană”, în evidenţele municipalităţii, este o „doamnă” care a strâns amenzi în valoare de 95.515 lei, adică aproape un miliard de lei vechi!

Dintr-un calcul simplu, pornind de la faptul că amenda minimă pe care o aplică poliţiştii comunitari timişoreni pentru atragerea de persoane în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obţine foloase materiale este de 500 de lei, reiese că „doamna” respectivă are aproape 200 de amenzi neplătite. Nu este singurul caz. În evidenţele primăriei apar persoane care au acumulat amenzi în valoare de 78.185 de lei, 63.640 de lei sau 45.645 de lei pentru prostituţie. „Aceste persoane figurează cu domiciliul în Timişoara, dar ele primesc amenzi din toată ţara. N-avem speranţe că se vor încasa aceste sume…”, explică reprezentanţii Direcţiei Fiscale a municipalităţii. Nu doar cele care practică cea mai veche meserie din lume au multe datorii, ci şi cerşetorii. Există cerşetori care au acumulat amenzi în valoare de 35.000 de lei. „Efectiv nu avem ce să le facem. Aceste persoane nu au bunuri, nu realizează venituri la o unitate, la un agent economic, astfel încât să putem pune poprire pe aceste venituri, nu au conturi în bancă, mai pe înţeles tuturor, ce-i pe ele e şi-n dulap… Este clar că aceste persoane nu pot fi executate din punct de vedere fiscal şi atunci aceste debite se află în insolvabilitate, persoanele care datorează aceste obligaţii sunt insolvabile”, spune şeful Direcţiei Fiscale, Adrian Bodo.

Munca în folosul comunităţii, doar pe hârtie!

O soluţie, în cazul celor care nu-şi achită amenzile şi nu există posibilitatea executării silite, ar fi prestarea muncii în folosul comunităţii. La finele anului trecut a fost modificată Ordonanţă nr. 2 din 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, fiind scoasă prevederea care spune că cei sancţionaţi contravenţional trebuie să-şi dea acordul pentru a presta diverse munci în folosul comunităţii. Organul din care face parte agentul constatator care a aplicat amenda trebuie să înainteze dosarul în instanţă cu propunerea de a presta muncă în folosul comunităţii, iar lucrurile rămân la latitudinea judecătorilor. Cu toate acestea, reprezentanţii primăriei spun că lucrurile nu vor funcţiona mai bine: „S-a modificat legea, dar acum suntem obligaţi să facem publicitatea, pentru că mulţi nu sunt de găsit, neavând domiciliu, printr-un organ de presă. În medie, avem acum 200 de procese, cam patru termene, cu 50 de lei de proces, ajungem la 400 de milioane de lei vechi. Noi o să facem aşa cum prevede legea, dar până acum nici fetiţele astea, nici cerşetori, n-au prestat nimic şi nu ne alegem cu nimic, numai cu cheltuiala. După mine, legea asta nu are nicio finalitate: ori legalizezi prostituţia, încasezi nişte taxe şi rezolvi nişte probleme, ori iei măsuri drastice şi rezolvi pe altă cale, stabileşti prin Codul Penal, dar nu aşa!”, consideră secretarul primăriei, Ioan Cojocari.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor