Proprietarul de la Solventul, pus sa neutralizeze substantele chimice

4Comentarii
Proprietarul de la Solventul, pus sa neutralizeze substantele chimice
BKP Trust Invest, proprietară a uneia dintre clădirile din incinta Solventul unde a funcţionat fostul Laborator de cercetare al fostului combinat chimic din Timişoara, este cea care trebuie să neutralizeze sau să transporte pentru neutralizare toate substanţele chimice aflate în subsolul spaţiului pe care îl deţine.

Până la neutralizare, spaţiul trebuie păzit, a anunţat, miercuri, prefectul de Timiş Mircea Băcală. „Am reuşit să identificăm proprietarul substanţelor toxice din clădirea care se află în incinta Solventul. Proprietarul a mandatat o persoană care şi-a însuşit contractul dintre Solventul şi Garda de Mediu, act prin care Garda a transmis măsurile ce trebuie luate acolo până la data de 1 februarie 2011. Aceste măsuri prevăd că proprietarul trebuie să neutralizeze sau să transporte la o firmă specializată în neutralizare toate substanţele chimice aflate în clădire. De asemenea, până la neutralizarea lor, substanţele trebuie să fie păzite continuu”, a precizat Băcală.

Prefectul a adăugat că nu este specialist, dar este posibil ca acele substanţe să prezinte pericol pentru persoanele care ajung în contact cu ele sau pentru mediul înconjurător. „Nu am situaţia exactă a substanţelor de acolo. O au cei de la Garda de Mediu, dar am înţeles că ar fi vorba despre brom lichid, potasiu, compuşi pe bază de arseniu, azotat de amoniu, amoniac şi acid azotic lichid”, a completat reprezentantul Guvernului în teritoriu. Conform acestuia, proprietarul terenului de la Solventul este Valkiria Invest SA, iar clădirea în discuţie aparţine BKP Trust Invest, fostă VGB Oil SRL.

Societatea BKP Trust Invest, administrată de Marian Iancu, patronul clubului de fotbal Politehnica Timişoara, a cerut insolvenţa într-un dosar înregistrat în 19 ianuarie la Tribunalul Bucureşti. Firma se reorganizează judiciar pentru a-şi putea plăti datoriile către bugetul de stat.

Societatea are ca obiect de activitate fabricarea produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului.

Delia S. Barbu4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor