Prompt: Avem un proiect incomplet pentru noul corp al Spitalului de Copii

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
7Comentarii
Prompt: Avem un proiect incomplet pentru noul corp al Spitalului de Copii
© Tion: Prompt: Avem un proiect incomplet pentru noul corp al Spitalului de Copii (foto: arhiva)
Nu se va lucra prea curând pe șantierul noului corp de clădire al Spitalului de Copii din Timișoara, deși există bani alocați pentru lucrări. Reprezentanții primăriei nu reușesc să ajungă la un acord cu reprezentanții firmei constructoare.

Vă spuneam, zilele trecute, că șantierul de la Spitalul de Copii este în continuare în pauză. Primarul Nicolae Robu și-ar dori o nouă licitație pentru partea exterioară a clădirii și rezilierea contractului cu Prompt, dar abia după ce firma constructoare termină tot ce are de făcut, conform contractului.

Reprezentanții firmei Prompt acuză însă un proiect incomplet și spun că nu pot lucra în aceste condiții.

„Din punctul nostru de vedere, nu s-a schimbat nimic în acest caz. Noi ne-am asumat angajamentul în condițiile în care, prin contract, beneficiarul, adică primăria, se obliga, printre altele, să pună la dispoziție amplasamentul lucrărilor liber de orice sarcină și să predea întreaga documentație necesară execuției lucrărilor.

Contractul a fost semnat în 30 aprilie 2014 și am primit, formal, amplasamentul în octombrie 2014. El a fost însă liber de sarcini abia în februarie 2015. Documentația ne-a fost predată de proiectant pe bucățele și nici la ora actuală proiectul nu este complet. Nu cred că are rost să comentez declarația primarului Nicolae Robu”, ne-a declarat Cosmin Olariu, directorul firmei Prompt.

Primarul Timișoarei ne declara, zilele trecute, că municipalitatea va trimite o adresă firmei constructoare.

„Se va face o hârtie prin care se vor explica toate consecințele neducerii la bun sfârșit a contractului. Nu putem fi de acord cu o reziliere amiabilă a părții din contract referitoare la lucrări care nu au făcut obiectul proiectului inițial, lucrări intervenite după ce s-a modificat fațada clădirii. Dacă se va rezilia contractul vom cere daune, dar noi nu vrem să se ajungă aici. Noi încă sperăm că firma înțelege că a asumat un contract și că are datoria să-l ducă la bun sfârșit, bun sfârșit însemnând toată partea care nu a suferit modificări”, explica Robu săptămâna trecută.

Practic, primăria este dispusă să meargă în instanță cu firma constructoare. Toate problemele au apărut după ce Direcția pentru Cultură, Culte și Monumente a cerut câteva modificări în proiect, cu privire la fațada clădirii.

„Cu firma Prompt încă nu am ajuns la o înțelegere cu Spitalul de Copii. Acolo s-a produs o schimbare radicală asupra fațadei, urmare a solicitării Direcției pentru Cultură și Culte, de a avea o fațadă care să se integreze mai bine în peisajul respectiv. Aici putem înțelege refuzul firmei de a duce lucrurile mai departe, pe aceiași bani, pe noile cerințe.

În rest, ar fi trebuit ca firma Prompt să facă tot ce trebuie prin contract. I-am atras atenția că dacă nu duce lucrurile la bun sfârșit, asta înseamnă, în accepțiunea mea, tot în afară de fațadă, atunci imputăm costurile în instanță”, a declarat, marți, Nicolae Robu.

Corpul B al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, care ar urma să găzduiască șapte secții ale spitalului, are prevăzuți 25 de milioane de lei din bugetul Timișoarei pe anul 2016. Clădirea este amplasată în Piața Regina Maria și ar urma să aibă demisol, parter și șase etaje, licitația pentru execuție fiind câștigată de firma Prompt, la valoarea de 39,3 milioane de lei, fără TVA, ceea ce înseamnă 10,5 milioane de euro, cu tot cu TVA. În bugetul pe 2016, Primăria Timișoara a pus deoparte 25 de milioane de lei pentru noul corp al Spitalului de Copii, față de 10 milioane de lei, câte au fost prevăzute în 2015.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat în luna mai a anului 2014, șantierul efectiv fiind deschis în vara aceluiași an. Potrivit declarațiilor date de autoritățile locale la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, șantierul ar trebui închis în…. 11 mai 2016.

Articole pe aceeași temă:

Lucrarile la noul corp al Spitalului de Copii, tot in pauza. Ar fi nevoie de o noua licitatie, pentru fatada

Noul corp al Spitalului de Copii Louis Turcanu, tot in ceata7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor