Promisiuni fără acoperire

Promisiuni fără acoperire
Desfăşurarea primului contingent al forţei ONU de interpunere în Liban mai are de aşteptat. Puţine dintre cele 49 de ţări reprezentate în cadrul reuniunii ONU s-au arătat dispuse să trimită trupe pentru a consolida dispozitivul Căştilor Albastre existent în Liban.

Deşi adjunctul secretarului general al ONU, Mark Malloch Brown le-a solicitat ambsadorilor statelor participante la întâlnire să ofere date exacte asupra trupelor pe care sunt dispuse să le pună la dispoziţia comunităţii internaţionale şi calendarului de desfăşurare a acestora, răspunsurile au venit cu greutate şi fără convingere.

ONU spera ca primii 3.500 dintre cei 15.000 de militari ai forţei de menţinere a păcii să ajungă în Liban peste 10 zile. Din cele 23 de ţări care şi-au exprimat dorinţa de a participa, o treime au făcut promisiuni relativ ferme, în timp ce altele au pus condiţii sau au manifestat o atitudine prudentă.

Cea mai mare dezamăgire a produs-o, însă, Franţa, care nu s-a arătat dispusă să trimită mai mult de 200 de oameni ca întăriri pentru ceilalţi 200 de militari francezi aflaţi sub comanda FINUL. Parisul va avea, însă, ultimul cuvânt, deoarece a promis să îi pună la dispoziţia ONU pe cei 1.700 de soldaţi care au participat la operaţiunea Balista, de evacuare a civililor francezi din Liban. Aceşti militari nu vor acţiona sub egida ONU, ci vor rămâne sub control francez.

Bangladesh, Indonezia, Malaezia şi Nepal au promis să desfăşoare fiecare forţe de valoarea a cel puţin unui batalion, în timp ce Danemarca va trimite în zonă două nave de luptă. Italia, Spania, Egiptul, Marocul şi Belgia au declarat că vor să mai reflecteze înainte de a se angaja ferm. Germania va trimite nave pentru a supraveghea coasta libaneză, dar nu va desfăşura trupe terestre.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor