Proiectul unui timisorean, marele castigator la Targul Regional de Inovare

De Marcel Hoster
Proiectul unui timisorean, marele castigator la Targul Regional de Inovare
© Proiectul unui timisorean, marele castigator la Targul Regional de Inovare
Firmele bănăţene cu idei inovative s-au întâlnit miercuri la Arad, cu speranţa că industria va agrea rezultatele cercetării lor. La centrul expoziţional din municipiul de pe Mureş are loc o nouă ediţie a Târgului Regional de Inovare.


Cea de-a trei ediţie a evenimentului, una internaţională, reuneşte firme atât din România, dar şi din Estonia, Finlanda, Germania, Irlanda, Norvegia, Serbia şi Ungaria. Evenimentul din acest an este dedicat sectoarelor TIC, automotive şi agro-alimentar. De asemenea, în cadrul târgului a avut loc şi competiţia regională de inovare. Un total de 19 proiecte au fost înscrise în concurs, însă doar zece au şi fost admise, acestea fiind şi premiate.

Marele premiu a fost câştigat de un timişorean care a inventat un monitor de mediu portabil de-a dreptul inteligent. Locul doi a fost obţinut de realizatorul unei platforme pentru dezvoltarea rapidă a aplicaţiilor software necesare susţinerii activităţilor desfăşurate în mod curent într-o întreprindere, iar locul trei a fost ocupat de un timişorean care a realizat un proiector inedit.

Menţiuni au fost acordate pentru proiectul unei aplicaţii web de gestionare a asociaţiilor de proprietari şi locatari, pentru realizarea unor biscuiţi digestivi, despre care producătorii spun că sunt un medicament ascuns într-un produs de patiserie, şi pentru un sistem hibrid fotocatalitic – fotovoltaic de conversie a energiei solare în energie electrică.

„Primele trei proiecte au fost premiate cu câte 10.000 de euro. Restul au un pachet de consultanță în domeniul proprietății intelectuale, de unde vor putea afla care sunt mecanismele legale pe care le pot urma pentru a-și putea proteja aceste produse”, a declarat Sorin Maxim, directorul ADR Vest, unul dintre organizatorii evenimentului.

Evenimentul a inclus şi o conferinţă susţinută de experți naționali și internaționali, întâlniri bilaterale dintre companii și organizații de cercetare din Regiunea Vest și companii europene.

„Ediția din acest an a fost mai spectaculoasă decât precedentele. Avem o evoluție foarte bună a calității proiectelor, care aduc o inovare care, într-adevăr, tinde spre un produs vandabil în piață. Sunt câțiva tineri care probabil au investit foarte mulți bani în ceea ce au produs ca și prototip. Au și câteva produse vândute. Acestea sunt produsele pe care noi vrem să le stimulăm să continue”, a mai precizat directorul ADR Vest.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !