Programul referendumului

Vot
Vot
BUCUREŞTI – Guvernul a aprobat programul referendumului naţional în care se va decide soarta preşedintelui suspendat al României, Traian Băsescu, după ce Parlamentul a adoptat drept dată de desfăşurare 19 mai.

Astfel, referendumul se va desfăşura sâmbătă, 19 mai, între orele 8–20. Campania electorală pentru referendum se va încheia în 18 mai, la ora 8. Primarii şi serviciile de evidenţă informatizată a persoanei trebuie să reactualizeze listele electorale permanente. Imprimarea buletinelor de vot se va face cel mai târziu până în 14 mai, iar listele electorale se transmit de către primari birourilor electorale ale secţiilor de votare cu două zile înainte de data desfăşurării referendumului.

Ştampilele şi celelalte materiale necesare votării se predau secţiilor de votare, pe bază de proces-verbal, cu cel puţin o zi înainte de data referendumului. În 19 mai, la ora 7, se verifică şi sigilează urnele de vot. Partidele politice parlamentare trebuie să îşi desemneze delegaţii în Biroul Electoral Central şi birourile electorale de circumscripţie până în 16 mai.

Procesele-verbale privind rezultatul votului trebuie transmise B.E.C. în 24 de ore de la închiderea votului. B.E.C. va centraliza rezultatele şi le va transmite, în termen de 24 de ore de la încheierea operaţiunii, Curţii Constituţionale. Aceasta va prezenta către Parlament un raport cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmarea rezultatelor, va publica în Monitorul Oficial hotărârea privind confirmarea rezultatelor şi va publica în M. O. rezultatul.

A fost stabilit şi modelul timbrului autocolant, cu menţiunea „VOTAT”, care se va aplica pe cartea de identitate a alegătorului. Pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului au fost alocaţi 60 milioane lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor