Programul de hidratare, prima lectie in nutritie!

De Lavinia Bratu Ceuță
Reactualizat la:
Programul de hidratare, prima lectie in nutritie!
© Foto: pages.knovel.com
Oricât de echilibrat ar fi aportul nutrițional dintr-o dietă, nu se poate trăi fără apă și enzime. Știința nutriției ar fi bine să pornească cu o învățătură bine rânduită asupra consumului de apă și aportului de enzime, să se ocupe de studierea furnizării lor eficiente.

Unul dintre motivele pentru care fructele și legumele sunt recomandate a face parte din dietă, în procent foarte mare, este și datorită conținutului mare în apă și puterea lor de hidratare. Dacă avem obiceiul să consumăm gustări între mese, acestea ar fi bine să fie de acum înainte doar din fructe și legume.

Despre consumul corect al apei:
la trezire, începem prima hidratare, cu 250ml-600ml de apă; dacă este și încălzită și mai are și lămâie stoarsă, putem spune că aducem unmare bine organismului – detoxifiere, alcalinizare, hidratare! Apoi, 20 minute nu se consumă nimic.
Un ceai din plante sau un ceai verde cu iasomie, până să plecăm de acasă, vine să ne trezească și să ne hidtrateze, mai departe sau un fresh din fructe și rădăcinoase, alegeți în funcție de preferințe, timp sau disponibilitate a pregătirii.
– Când ajungeți la birou sau la locul de muncă, primul lucru, serviți un pahar mare de apă.
Până la ora prânzului, 1,5 l de apă să fie consumat, în formele prezentate mai sus.
– Apa se servește cu 20 min înainte de masă, iar după masă este perfect să aveți un ceai cald. ”Un om care a înțeles câte ceva din rânduiala lumii acesteia nu se așează la masă fără un ceai cald din plante.” (Farmacist și fitoterapeut Ovidiu Bojor)
– După masă, la 1-2 ore se poate administra un nou pahar de apă.
La revenirea acasă de la muncă, primul lucru pe care-l faceți: un pahar generos de apă, cu câțiva stropi de lămâie. Ne taie foamea și ne oprește din a ne năpusti asupra frigiderului!
– Seara, faceți-vă un obicei în a servi un ceai din plante specific de seară. Englezi beau ceai, japonezii care trăiesc cel mai mult asemenea, marile culturi ale istoriei, toate sunt consumatoare de ceaiuri. De ce nu am avea și noi din aceste obiceiuri ce sunt argumente necontestate de bună stare și sănătate?

Iată un program ”pas cu pas” de consum al apei, spre optimă hidratare și o bună funcționare a sietemelor de excreție ale organismului. Zilnic, acestea pierd 2,5 l de apă, prin urină, piele și transpirație. Apa ajută la circulația fluidelor din organism, fluidul murdare din interiorul celulelor va fi înlocuit de fluidul bun, iar energia și metabolismul vor fi activate.

Lipsa apei afectează nu numai starea celulară și metabolismul, are o puternică acțiune asupra celulei nervoase, un aport bun de apă dă posibilitatea de detoxifiere și regenerare ale acestora.

Prima lecție de nutriție: CONSUMUL OPTIM DE APĂ, chiar dacă nu este de 1l apă la 20 kg masă corporală, este bine să avem în vedere aproximativ 3 l de apă pe zi, spre sănătate, frumusețe și vitalitate!

Rămânem aproape cu bine, bucurie și sănătate!

Puteți consulta mai multe articole pe această temă aici.

——————————————————
Centre medicale recomandate:
Derma Health SRL
Strada Drubeta 29, Timișoara
0740 000 044
Ultra Med
Adresa mail contact: office@ultra-med.ro
Tel programari:0723372767
Program lucru: luni-vineri 15-20
str Pavel Jumanca, nr 14
Centrul Profilaxia SRL
Str. Arieş nr. 3, et I
Timişoara
Centrul Profilaxia Timisoara – 0256.490.123
Centrul Profilaxia Arad – 0757.168.102