Profesorii vor taxe pentru contestaţiile de la Bac

4Comentarii
Profesorii vor taxe pentru contestaţiile de la Bac
Este foarte bine cunoscut faptul că în sesiunea de examen de Bacalaureat un profesor are un volum mare de lucrări de corectat, la care se adaugă, după afişarea rezultatelor şi lucrările la care s-au depus contestaţii.

Unii inspectori şcolari din ţară, mai exact cei din Suceava ar dori să se introducă o taxă pe contestaţii la Bacalaureat pentru a reduce numărul contestaţiilor, dar şi volumul de muncă al profesorilor nevoiţi să lucreze şi până la 20 de ore în perioada mai sus amintită. Aşa că, profesorii din Suceava consideră că dacă rezultatul ar fi în favoarea constestatarului, suma achitată i-ar fi restituită, iar dacă nu, banii ar rămâne profesorilor.
În altă ordine de idei, se doreşte descurajarea celor care doresc să depună o contestaţie, în urma unui rezultat nesatisfăcător obţinut la un examen, astfel că nici profesorul nu ar mai fii nevoit să muncească suplimentar. Deocamdată putem, răsufla uşuraţi pentru că iniţiativa celor de la Suceava este doar în fază de propunere chiar dacă a fost trimisă Ministerului Educaţiei Cercetării şi Tineretului. Oricum omologii lor din judeţul Timiş nu au cunoştinţă despre această propunere, ba mai mult, Cornel Petroman, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş afirmă că „în metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat pentru anul şcolar 2009 nu este prevăzut aşa ceva. Mi se pare absurd să încasezi o taxă pentru o sarcină care îţi revine în fişa postului. Şi ca să fie şi mai clar, dreptul de petiţie este garantat prin Constituţia României, este un drept al omului pe care nu îl putem neglija şi nici taxa,” a concluzionat Cornel Petroman.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor