Profesorii timişeni au fost amendaţi

Profesorii timişeni au organizat ieri un marş de protest, care nu a fost aprobat de Primărie. Acţiunea de pichetare a Prefecturii Timiş, organizată de Sindicatul Spiru Haret Timiş, nu a fost aprobată de Primărie.

„Conform legii, trebuia să depună o cerere pentru organizarea acţiunii, cu minimum 72 de ore înainte. Cererea a fost depusă luni, când ar fi trebuit cel mai târziu vineri, săptămâna trecută. Comisia de ordine publică s-a întrunit şi a respins cererea, pentru că nu a fost respectat acest termen”, ne-a declarat Flavius Boncea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara.

„Trebuia să ne anunţe cu 48 de ore înainte. Nu am primit nici o solicitare din partea lor. Azi (ieri, n.red) ne-am deplasat la Prefectură, pentru că am auzit că se organizează acest miting. Organizatorii au fost amendaţi cu 10.000.000 lei vechi”, susţine lt. col. Paul Ciobănaşu, purtătorul de cuvânt al jandarmilor timişeni.

Sindicaliştii s-au adunat ieri dimineaţă în faţa Prefecturii Timiş, după care s-au îndreptat spre Casa Sindicatelor.

„Ieri dimineaţă, cu jumătate de oră înainte de începerea şedinţei de ordine publică, am fost sunat de la jandarmi care au spus că nu vom obţine aprobarea”, ne-a declarat Virgil Popescu, preşedintele Spiru Haret Timiş.
Regulament de plasare a anunturilor