Profesorii si studentii işi unesc forţele

Cadrele didactice preuniversitare, universitare, dar şi studenţii au protestat ieri. Nemulţumirea comună a celor trei categorii a fost suma mică propusă pentru învăţământ, în proiectul de buget pentru anul viitor.

„Nu putem fi de acord ca suma alocată pentru anul viitor să fie de doar 60% din cea alocată sistemului, anul acesta. Noi am început a ne spune păsurile civilizat, la masa tratativelor, însă dacă Guvernul aşa consideră să trateze o prioritate naţională, noi am decis ca să ieşim în grevă de avertisment. Dacă lucrurile vor continua să rămână aşa, poate recurgem la o grevă generală”, a precizat Florin Bodin, primvicepreşedintele Ligii Studenţilor din Facultatea de Mecanică din Timişoara.

Protestul studenţilor a fost sprijinit şi de cadrele universitare.

„La protestul din curtea Politehnicii au participat şi membrii noştri de sindicat, chiar şi profesori universitari”, ne-a spus Ilarie Bordeaşu, preşedintele Alma Mater Timiş. Şi dascălii preuniversitari au protestat ieri. Ei cer buget de 6% din PIB pentru învăţământ, păstrarea titularizării şi dialog. „În peste 95% dintre unităţile de învăţământ în care avem membri de sindicat în judeţ a fost organizată greva de avertisment”, ne-a spus Virgil Popescu, preşedinte Spiru Haret Timiş.
Regulament de plasare a anunturilor