Profesorii de la Liceul „Vlad Ţepeş” din Timişoara au declansat greva generala in prima zi de scoala

78Comentarii
Profesorii de la Liceul „Vlad Ţepeş” din Timişoara au declansat greva generala in prima zi de scoala
Aşa cum au anunţat încă de săptămâna trecută, profesorii de la Liceul „Vlad Ţepeş” din Timişoara au intrat în grevă pe termen nedeterminat, ei fiind nemulţumiţi de decizia inspectoratului de a nu îl mai reconfirma în funcţie de fostul director Tiberiu Ciobanu.

Profesorii, părinţii şi elevii s-au adunat în prima zi de şcoală în curtea liceului şi au decis declanşarea grevei generale pe termen nedeterminat. Ei sunt nemulţumiţi de decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş de a nu-l mai reconfirma în funcţie pe Tiberiu Ciobanu şi de schimbare a acestuia cu Lia Istin.

Profesorii şi elevii au închis uşa de la intrarea în şcoală şi poartă insigne pe care scrie „Vrem Ciobanu director”. De asemenea, protestatarii au afişat pe gard banere pe care scrie „Ciobanu director”, „Stop politicii în şcoală”, „Funeriu ruşine”.

Liderul sidicatului profesorilor de la Liceul „Vlad Ţepeş” din Timişoara, Diana Sarca, a afirmat că la greva generală participă toţi profesorii din şcoală şi aceasta va dura până când Inspectoratul Şcolar Timiş va reveni asupra deciziei de schimbare din funcţie a directorului Tiberiu Ciobanu.

Sarca a mai spus că în această dimineaţa, la şcoală s-a prezentat şi inspectorul şcolar general adjunct Halasz Ferenc, împreună cu noua directoare, însă dascălii, elevii şi părinţii le-au întors spatele, au intrat în şcoală şi au încuiat poarta în urma lor.

O nouă discuţie între protestatari şi reprezentanţii IŞJ Timiş urmează să aibă loc în jurul prânzului.

UPDATE: Profesorii de la Liceul „Vlad Ţepeş” vor picheta sediul Inspectoratului Şcolar Timiş

În urma întâlnirii dintre profesorii de la Liceul „Vlad Ţepeş” şi conducerea Inspectoratului Şcolar Timiş nu s-a reuşit găsirea niciunei soluţii şi, drept urmare, dascălii au anunţat că vor continua protestele, ba, mai mult, vor picheta sediul inspectoratului, joi după-amiază.

Diana Sarca a afirmat că profesorii nici nu au avut cu cine discuta, deoarece inspectorul şcolar general Marin Popescu, cel care a convocat întâlnirea, nu s-a prezentat la discuţii, şi l-a trimis în locul său pe Halasz Ferenc, inspector şcolar general adjunct. Acesta însă, în opinia preşedintei sindicatului din Liceul „Vlad Ţepeş” din Timişoara, nu are nicio putere de decizie în acest caz. Drept urmare, reprezentanţii protestatarilor s-au ridicat de la discuţii şi au plecat.

Dascălii intenţionează să continue greva şi în zilele următoare, iar joi, între orele 14 şi 16 vor picheta sediul Inspectoratului Şcoal Judeţean Timiş.78Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor