Produsele tip fast-food, prea sărate pentru copii

Reactualizat la:
fetita
fetita
MAREA BRITANIE – Lanţurile de restaurante de tip fast-food adaugă cantităţi masive de sare în meniurile destinate copiilor, reclamă un studiu britanic dat publicităţii.

Potrivit cercetării întreprinse de Consensus Action on Salt and Health – o asociaţie de specialişti care militează pentru reducerea cantităţii de sare din dietă, ca urmare a efectelor sale negative asupra sănătăţii -, meniurile aflate în oferta restaurantelor tip fast-food conţin o cantitate de sare de patru ori mai mare decât doza zilnică recomandată copiilor.

Aceştia au semnalat că cea mai gravă situaţie ar fi la Pizza Hut şi Kentucky Fried Chicken (KFC), după ce au analizat conţinutul a 69 de meniuri pentru copii. De exemplu, o ofertă cuprinsă în meniul fast-food-ului Pizza Hut – “Pizza Plus for 4“, destinată întregii familii, aduce fiecărui membru un aport alarmant de 12,3 grame de sare.

Doza reprezintă dublul necesarului zilnic de sare al unui adult (6 grame), fiind totodată de 2,5 ori mai mare decât cea recomandată unui copil cu vârsta între şapte şi zece ani (5 grame).

Hipertensiune arterială şi accidente vasculare

O felie de pizza pentru un copil de şase ani reprezintă un aport de sare de patru ori mai mare decât doza zilnică recomandată (3 grame), relatează cotidianul britanic “Daily Mail”.

Specialiştii susţin că meniurile de la Pizza Hut, destinate copiilor, ar putea conţine o cantitate de sare cu 50% mai mare decât doza admisă zilnic. Şi meniul Deluxe Boneless Box de la KFC, destinat unei familii de patru persoane, poate aduce un aport de 5,2 grame de sare/persoană, ceea ce reprezintă peste maximum recomandat pentru copii.

Cercetările arată că un consum ridicat de sare poate duce, peste ani, la creşterea tensiunii arteriale, a accidentelor vasculare cerebrale, a infarctului sau a morţii subite.

Sarea acţionează pe ter­men lung asemenea unei toxine, care deter­mină creşterea tensiunii arteriale, atât la adulţi, cât şi la copii”, a adăugat prof. Graham MacGregor, preşedintele Consensus Action on Salt and Health.

Cartofi prăjiţi, fără sare

În timp ce reprezen­tanţii Pizza Hut au argumentat că meniurile studiate de specialiştii de la Consensus Action on Salt and Health sunt destinate mai degrabă adulţilor decât copiilor, cei ai KFC au declarat că lanţul de restaurante are în derulare un program de reducere a cantităţii de sare folosită în meniuri.

„Suntem primul şi deo­cam­dată singurul lanţ de restaurante tip fast-food care a renunţat la adă­u­ga­rea de sare pe car­to­fii prăjiţi, lăsându-i astfel pe clienţii noştri să de­cidă dacă vor sau nu să adauge sare”, a declarat reprezentantul KFC. McDonald’s şi Burger King au redus, de asemenea, cantitatea de sare fo­losită în meniurile sale. (Mirela Dădăcuş)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !