Produceti-va propria energie electrica folosind lumina soarelui

Produceti-va propria energie electrica folosind lumina soarelui
ADVERTORIAL. Lumina soarelui vă poate reduce semnificativ suma plătită lunar la furnizorul de electricitate. Cu o investiţie realizată pentru dotarea cu panouri solare fotovoltaice puteţi acoperi chiar consumul necesar unei gospodării medii.

Panourile fotovoltaice transformă energia solară în energie electrică. În funcţie de consumul casei dumneavoastră puteţi chiar trimite energia obţinută în surplus în sistemul naţional energetic, ceea ce înseamnă inclusiv bani în plus când vor fi aprobate normele de aplicare ale Legii nr. 122/2015.

O parte dintre sistemele de transformare a energiei solare în energie electrică oferă şi posibilitatea stocării surplusului obţinut în cursul zile pentru folosirea ulterioară, desigur folosind baterii. Avantajele acestor ansambluri sunt multiple. Energia electrică este gratis, în timpul serii se poate folosi energia stocată în baterii, iar ansamblul poate fi şi conectat la reţeaua publică de electricitate de unde utilizatorul poate obţine energie pentru consum atunci când nu beneficiază de energia solară. Când există exces, energia nu se pierde, aceasta este transmisă în sistem, adică este efectiv vândută sau poate acoperi consumul din timpul serii.

Un asemenea sistem poate fi utilizat cu succes la alimentarea unei case, unei ferme sau unei pensiuni. Pentru un consum în jurul a 300 kilowaţi-oră pe luna, este nevoie de un sistem de 3 KW, adică 12 panouri fotovoltaice. Durata de exploatare a sistemului depăşeşte 25 de ani, necesită cheltuieli de mentenanţă şi întreţinere minime, dar mai ales posibilitatea de utilizare imediată sau ulterior, energia fiind stocată în baterii. Panourile fotovoltaice pot fi amplasate pe orice tip de suport, fie că vorbim despre instalarea direct pe sol sau pe acoperişul unei case.

Cele mai bune soluţii existente în domeniul sistemelor de panouri fotovoltaice, dar şi consultanţă de specialitate pentru obţinerea unui asemenea sistem şi pentru montarea acestuia pot fi oferite de Compania timişoreană EETim. Informaţii suplimentare se pot obţine pe pagina de internet, la adresa www.eetim.ro, la adresa de mail eet@eetim.ro, sau la sediul societăţii , pe Bulevardul Industriei nr. 4, tel 0256-291.661.