ProCredit Bank – banca germana aflata alaturi de agricultorii banateni (P)

ProCredit Bank – banca germana aflata alaturi de agricultorii banateni (P)
© ProCredit Bank – banca germana aflata alaturi de agricultorii banateni (P)
ProCredit Bank i-a invitat pe agricultorii bănăţeni la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, la o interesantă dezbatere, ocazie cu care aceştia au aflat o serie de informații extrem de necesare în vederea demarării noului an agricol. De asemenea, producătorii agricoli au putut afla şi despre soluţiile de finanțare şi sprijinul acordat acestui important sector economic de către singura bancă având capital integral german de pe piaţa românească, ProCredit Bank.


Intitulat „Un pas înainte pentru performanţa afacerilor în agricultură”, evenimentul s-a bucurat de o prezenţă numeroasă din partea agricultorilor din mai multe judeţe din vestul țării. În primul rând, aceştia au aflat despre noul Program Naţional pentru Dezvoltare Rurală, dar şi despre schimbările numeroase care vor intra în vigoare în ceea ce priveşte susţinerea financiară şi programele prin care se vor oferi fonduri nerambursabile de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură.

De asemenea, experții în domeniu prezenți la eveniment i-au informat pe producătorii agricoli și despre aspectele privitoare la comasarea terenurilor.

Cele mai interesante informaţii au fost cele legate de posibilitățile de finanțare oferite de către ProCredit Bank. Aceasta sprijină prin servicii complete întreprinderile mici și mijlocii, iar un accent important se pune şi pe susținerea producătorilor agricoli, aproximativ o treime din portofoliul de credite al băncii fiind în acest domeniu.

Katerina Butnaru, şef Departament Clienţi Persoane Juridice în cadrul ProCredit Bank, a vorbit despre diferitele modalităţi de creditare pe care instituţia le oferă. De asemenea, au fost prezentate o serie de informaţii despre proiectele de protejare a mediului pe care banca le susţine, atât în domeniul achiziţionării de utilaje agricole noi, performante şi cu un consum redus de combustibil, cât şi în cel al valorificării întregii producţii realizate, chiar şi a resturilor rămase în urma prelucrării.

Proiectele de finanțare ale băncii includ credite pentru capital de lucru, credite pentru investiţii, inclusiv cu garanţii acordate de către stat sau cu garanţii europene și credite pentru susţinerea desfăşurării campaniei agricole.

La Timişoara, ProCredit Bank este prezentă prin două sucursale, una situată pe Calea Torontalului nr. 1, respectiv una pe strada Gheorghe Ranetti, nr. 28, în Calea Şagului.
Regulament de plasare a anunturilor