Probleme grave cu personalul la Caminul de batrani din Timisoara

1Comentariu
Probleme grave cu personalul la Caminul de batrani din Timisoara
Trei infirmiere şi cinci îngrijitoare la un număr de 87 de bătrâni. Acestea sunt cifrele care caracterizează situaţia gravă în care se află Căminul pentru Persoane Vârstnice de pe strada Inocenţiu Klein nr. 25-29 din Timişoara. Clubul Rotaract Cetate le-a făcut totuşi o bucurie bătrânilor, organizând vineri un spectacol la cămin.

Avem nevoie de mult mai mult personal. Printr-o hotărâre a Consiliului Local avem aprobat un număr de şase infirmiere şi opt îngrijitoare. Nu putem angaja nici oamenii de care avem strictă nevoie pentru că sunt blocate toate posturile bugetate”, a explicat Iolanda Răducan, directoarea Căminului pentru Persoane Vârstnice. Situaţia instituţiei a ajuns şi în faţa parlamentarilor, un ales timişorean a făcut o interpelare în acest sens, iar cei de la Ministerul Sănătăţii au trimis chiar un răspuns prin care anunţă conducerea căminului că nu se pot face angajări în această perioadă, până ce nu se deblochează posturile. „Două infirmiere şi-au dat demisia de la 1 noiembrie. Pleacă în străinătate, unde câştigă mult mai bine. Aici au 400-500 de lei pe lună. Cât să mai stea?”, întreabă, resemnată, Iolanda Răducan. Cele trei infirmiere şi cele cinci îngrijitoare asigură trei ture pe săptămână plus zilele de weekend şi sărbătorile legale de peste an. Practic, lucrează 365 de zile, spune directoarea căminului. De câte infirmiere ar mai avea nevoie? „Cel puţin patru pe tură”, răspunde aceasta.

Clubul Rotaract Cetate Timişoara a organizat vineri seara un spectacol de muzică şi teatru la Căminul pentru Persoane Vârstnice. „Acest spectacol doreşte să aducă un zâmbet pe buzele bătrânilor din cadrul căminului, oferindu-le muzica şi teatrul chiar la ei „acasă”, dar şi să sensibilizeze tinerii de azi cu privire la problemele pe care le întâmpină persoanele vârstnice”, a spus Victor Olariu, unul dintre membrii Rotaract prezenţi la spectacolul oferit bătrânilor. Spectacolul a reunit cvartetul Abbraccia din cadrul Operei Naţionale Române Timişoara, tenorii Adrian Boba şi Miscu Traian Mihai, maestrul corepetitor Balici Angela, precum şi trupa de teatru de tineri „Heavenly Hell”. Membrii Clubului Rotaract nu s-au dus cu mâna goală la cămin, ci cu mai multe cadouri, sponsorizări din partea clubului, a partenerilor şi colaboratorilor, care au constat în pături absorbante, scutece pentru vârstnici, detergenţi, şerveţele umede şi alte produse pentru igiena personală.

M.M. Hojda1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor