Probleme cu terenurile la Uzina de Apă

5Comentarii
Probleme cu terenurile la Uzina de Apă
Unui cetăţean i s-au restituit 15.329 de metri pătraţi din terenul pe care se află Uzina de Apă din Timişoara, sau mai bine zis mai multe componente ale acesteia. În primă fază, primăria i-a dat un teren la schimb proprietarului, pentru ca mai apoi să-l ia înapoi.

În mai 2008, consiliul local a aprobat un proiect de hotărâre privind schimbul de terenuri, dar hotărârea a fost revocată, în decembrie 2008, pentru că, pe terenul pe care l-a dat la schimb, în zona Câmpului – Rudolf Walter, municipalitatea intenţionează să amenajeze un bazin de înot olimpic. În Comisia de negociere cu terţii a primăriei, în aprilie 2008, s-a negociat valoarea de 180 de euro pe metru pătrat. Firma SC Alfa Chim Consulting SRL a întocmit raportul de evaluare din care reiese că valoarea terenului în zonă ar fi 180 de euro pe metru pătrat. În noile condiţii date, reprezentanţii primăriei s-au înţeles cu împuternicitul proprietarului, fiica acestuia, să cumpere terenul de la Uzina de Apă cu 2.759.220 de euro, conform evaluării din aprilie 2008. Proiectul de hotărâre referitor la cumpărarea terenului va intra pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local de marţi. Unii dintre aleşi nu sunt însă de acord cu preţul de vânzare stabilit de evaluator, pe motiv că preţurile din aprilie 2008 nu sunt aceleaşi cu cele din ianuarie 2009 şi solicită efectuarea unei noi evaluări. „Un impediment mare este faptul că nu avem un buget aprobat, trebuie prevăzută suma pentru cumpărarea terenului, iar pe Comisii a fost un amendament în care consilierii au spus că preţul stabilit, de 180 de euro pe metru pătrat, nu ar mai corespunde realităţii de acum, după criza care există, şi să fie stabilit ulterior, printr-o altă hotărâre de consiliu. Amendamentul se va discuta în plen”, spune secretarul primăriei, Ioan Cojocari. Proprietarii terenului nu vor însă să accepte un preţ mai mic şi spun că autorităţile i-au purtat destul pe drumuri. Interesantă este şi maniera în care aceştia discută despre situaţia vânzării, direct cu… şefa de cabinet a primarului. Rămâne de văzut ce vor hotărî, marţi, consilierii.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor