Probleme cu banii la APCAN

Probleme cu banii la APCAN
Timiş - Consiliul Judeţean Timiş a primit o solicitare de majorare a capitalului social pentru societatea Apa si Canalizare SA (APCAN), cea care se ocupă cu realizarea de canalizări şi alimentări cu apă în zonele rurale din Timiş.

APCAN a fost infiintata in iunie 2003 si este o societate la care actionari sunt Consiliul Judetean Timis, plus consiliile locale comunale din judeţ. „Copilul” lui Marius Popovici, fost vicepresedinte al CJT a fost realizată după un model german de gospodarire intercomunala. Pe adresa consilierilor judeţeni a fost lansată o cerere de majorare a capitalului social al APCAN dar, se pare că această solicitare nu prea a fost pe placul aleşilor. Mai mult, Titu Bojin, consilier judeţean, a propus chiar trecerea banilor ce ar urma să fie alocaţi pentru societate către întreţinerea de drumuri judeţene. Soluţia nu a fost adoptată, motivarea fiind legată de provenienţa acestor bani, din fondul de rulment, fond care are o destinaţie clară pentru investiţii şi nu pentru operaţiuni curente. Consilierii judeţeni au propus respingerea acestei propuneri de majorare, solicitând la schimb oferirea unei fundamentări detaliate asupra necesităţii şi oportunităţii investiţiei suplimentare. În acest sens a fost decisă realizarea unui audit al societăţii, în urma acestuia fiind „descoperite” toate operaţiunile derulate de APCAN. Ideea a fost preluată şi extinsă, preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc propunând chiar realizarea de audituri la toate societăţile de acest tip, unde Consiliul Judeţean este parte.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor