Problema romilor, dezbatuta la intalnirea prefectului de Timis cu ambasadorul Frantei

De B.A.M.
Reactualizat la:
Problema romilor, dezbatuta la intalnirea prefectului de Timis cu ambasadorul Frantei
Problema romilor, dezbatuta la intalnirea prefectului de Timis cu ambasadorul Frantei
Problema romilor repatriaţi voluntar şi a sediului Centrului Cultural Francez la Timişoara au fost câteva dintre subiectele dezbătute, joi, la întâlnirea dintre prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, cu Excelenţa Sa Philippe Gustin, ambasadorul Republicii Franceze în România.

Aflat la a doua sa vizită în județul Timiș, Philippe Gustin a subliniat, în cadrul discuțiilor, faptul că relațiile de colaborare dintre Franța și România sunt excelente în domenii precum cel economic, cultural, cooperarea polițienească, aderarea României la spațiul Schengen, problematica cetățenilor români aparţinând minorităţii romilor, cooperarea  în domeniul administrației publice.

La rândul lui, prefectul Eugen Dogariu a subliniat faptul că relațiile de colaborare ale județul Timiș cu Franța  sunt tradiționale și foarte bune, facilitate atât de prezența unor importanți investitori francezi, cât și de prezența Institutului Francez din Timișoara, a cărui activitate avut și are o contribuție importantă la dinamizarea culturală a acestei zone prin multitudinea de evenimente culturale organizate de-a lungul existenței sale.

În ceea ce privește problema incluziunii sociale a cetățenilor români de etnie romă, repatriați voluntar din Franța, prefectul Eugen Dogariu a subliniat faptul că, în județul Timiș, există cazuri de bună practică, realizate cu sprijinul Asociației Generație Tânără din Timișoara, ce pot fi multiplicate.

În ceea ce priveşte problema sediului Institutului Cultural Francez, Dan Bedros, consulul onorific al Franței în Timișoara, a propus organizarea unei întâlniri, sub patronajul prefectului, la care să fie invitate conducerile Primăriei Municipiului Timișoara și Consiliului Județean Timiș pentru găsirea unei soluţii. Dogariu a promis tot sprijinul pentru organizarea întâlnirii și identificarea unei soluții viabile și de durată pentru ca Institutul Francez Timișoara să-și poată desfășura activitatea în condiții optime, în contextul în care municipiul Timișoara dorește să devină Capitală Culturală Europeană.

Ceremonie la Institutul Francez din Timişoara

La Institutul Francez din Timişoara, a cărui soartă a revenit astăzi în discuţiile Excelenţei sale  Philippe Gustin cu toate autorităţile locale, a avut loc, în această seară, o ceremonie aparte: ambasadorul Franţei în România a decorat mai multe personalităţi ale urbei. Protagonişti ai ceremoniei desfăşurate pe primitoarea terasă a IFT i-a avut în prim-plan pe Maria-Adriana Hausvater, regizor şi director al Teatrului Naţional din Timişoara, şi Florian Răzvan-Mihalcea, jurnalist, deveniţi Cavaleri ai Ordinului « Arts et Lettres », dar şi nouă personalităţi implicate în promovarea limbii franceze, în majoritate profesori,  distinse la rândul lor cu Ordinul « Palmes Académiques ».

Ambasadorul Frantei viziteaza Timisoara0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor