PRM Timis se vede intr-o alianta cu PSD, dar nu exclude nici candidaturi proprii

7Comentarii
PRM Timis se vede intr-o alianta cu PSD, dar nu exclude nici candidaturi proprii
Liderul PRM Timiş, Grigore Trif, cochetează cu ideea unei alianţe cu PSD, în vederea alegerilor locale din 2012, însă doar în condiţii acceptate de ambele formaţiuni politice. Pe de altă parte, el nu s-ar da la o parte nici să îşi anunţe candidatura la funcţia de primar al Timişoarei, însă aşteaptă încă să vadă ultimele schimbări în ceea ce priveşte legea electorală.

„Nu am discutat la nivel naţional această opţiune. Nu e nicio presine asupra noastră în privinţa alianţelor din judeţe. La noi bate vântul către alianţa cu PSD. Doctrinar suntem pe aceeaşi lungime de undă. Deocamdată stăm şi ne-am făcut un inventar al situaţiei din judeţ. Noi ne pregătim cu candidaţi proprii, dar nu excludem o alianţă cu PSD, dar va fi destul de greu. Chiar nu ştiu cum s-ar putea face aceasta la ora actuală, cu PSD, cu USL…”, a afirmat Trif.

În orice caz, liderul PRM Timiş afirmă că această alianţă ar putea fi făcută doar pe baza unor negicieri.

„În condiţiile impuse doar de PSD nu e posibilă nicio alianţă. În condiţii puse de comun acord, da”, a mai spus Trif.

Liderul naţionaliştilor este însă contrazis de omul numărul doi din filiala judeţeană de partid, Liviu Ţîrnea, care afirmă că social-democraţii trebuie în primul rând să îşi primenească partidul de corupţi şi apoi să aibă pretenţii la o alianţă cu PRM.

”PSD să îşi dea corupţii afară din propria ogradă şi după aia să vină cu pretenţii la o alianţă cu un partid curat, care nu a participat în niciun fel la dezastrul din ţară. E o părere personală”, a afirmat prim-vicepreşedintele PRM Timiş, Liviu Ţîrnea. 

La rândul lui, Grigore Trif afirmă că nu s-ar da în lături să candideze la Primăria Timişoara, în 2012, în cazul în care alianţa locală cu PSD nu se realizează, iar legea electorală nu se schimbă, în sensul alegerii primarului dintr-un singur tur de scrutin.

„În condiţiile în care nu se modifică legea electorală şi rămâne primar ales din două scrutinuri, voi candida la Primăria Timişoara. Dacă se va face un atentat la democraţie, ne vom reevalua poziţia. Ajungem în postura celui care îşi arde voturile, de aceea nu exclud o alianţă cu PSD. Dacă la alegerile din 2012, nu intrăm în Consiliul Judeţean Timiş şi nu luăm cinci primari, eu nu voi mai putea să rămân în postura în care suntem la ora actuală. Tot ce se ţine aici se ţine din bani proprii. Mă voi retrage din politică”, a mai spus Trif.

Liderul PRM Timiş a mai explicat că, în acest moment, întreaga filială este în stand-by, deşi există câteva nume propuse şi pentru candidatura la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş.

„Avem două trei perspective la Consiliului Judeţean Timiş, dar momentan suntem puşi în situaţia de a aştepta hotărârile privind modurile în care se va desfăşura campania electorală. Nu putem fi puşi în postura penibilă de a anunţa candidaturi şi apoi să le retragem”, a mai spus Trif.

În orice caz, a conchis liderul PRM Timiş, filiala locală nu va susţine în alegeri candidaţii PDL şi nici pe actualul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu.

„Ciuhandu nu va beneficia niciodată de sprijinul nostru. Nici de Robu nu suntem super încântaţi”, a concluzionat Trif.

B.A.M.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor