Prinţul Paul vrea la Banloc

3Comentarii
Prinţul Paul vrea la Banloc
TIMIŞOARA - Război pentru o moştenire regală. Prinţul Paul de România s-a întâlnit astăzi cu prefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, pentru a afla care este stadiul solicitării sale de revendicare a Castelului de la Banloc, fosta proprietate a Reginei Elisabeta.

Conform prinţului, la Banloc ar urma să fiinţeze un centru cultural unde s-ar putea desfăşura baluri caritabile şi alte acţiuni de acest gen, cum se văd la mai toate casele regale europene. Până să-şi pună planurile în acţiune, prinţul mai are de aşteptat, însă.

Tribunalul Teleorman urmează să ia, în iunie, o decizie în ceea ce priveşte dreptul la succesiune al lui Paul de România. Acest proces, intentat de Casa Regală a României, a blocat şi retrocedarea castelului de la Banloc, iar comisia judeţeană de fond funciar nu a mai luat în discuţie dosarul, din anul 2006, când a aflat de acest proces. Prefectul de Timiş a explicat că instituţia pe care o conduce nu poate lua o decizie până nu primeşte soluţia Tribunalului Teleorman. Pe de altă parte, Prinţul Paul spune că acest subiect este închis, deoarece a primit o sentinţă favorabilă din partea unui tribunal din Portugalia, iar cum România este membră a Uniunii, acea sentinţă ar trebui să fie valabilă şi aici. La doar două ore de la această întâlnire, urma să afle că primăria din Banloc a donat deja Castelul către Mitropolia Banatului, printr-o concesiune pe 49 de ani, în baza Legii 213/1998, în scopul de a organiza acolo o tabără ecumenică şi săli de conferinţe. Culmea, nici prefectul Ovidiu Drăgănescu nu a ştiut de donaţia făcută de primăria Banloc, deşi aceasta s-a realizat printr-o hotărâre de consiliu local din luna ianuarie a acestui an, înregistrată la Instituţia Prefectului. În schimb, primarul comunei, Cornel Toţa, spune că l-a anunţat atât pe pretinsul moştenitor, cât şi pe prefect. Prinţul Paul, care părăsise deja Timişoara, s-a declarat şocat de donaţia făcută de primărie şi a spus că este prima oară când aude vorbindu-se de aşa ceva. El spune că primăria nu are niciun drept să doneze un bun care-i aparţine lui. Moştenirea revendicată de prinţul Paul în Timiş este de 536,9 hectare de pădure, 772,18 ha teren agricol, pe care este inclus şi Castelul Banloc, împreună cu un parc de 10 hectare. Comisia locală de fond funciar din Banloc a aprobat, însă, doar 33,5 la sută din cele 536 hectare de pădure, dar decizia finală va fi luată de comisia judeţeană de fond funciar, condusă de prefect.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor