Primul Forum al Oamenilor de Afaceri din Macedonia, la Timisoara

De Delia S. Barbu
Primul Forum al Oamenilor de Afaceri din Macedonia, la Timisoara
Dr.ing. Radu Mihăescu, consulul onorific al Republicii Macedonia în România, a deschis, miercuri, lucrările primului Forum al Oamenilor de Afaceri din Macedonia, la Timișoara. Evenimentul își propune să deschidă noi relații de colaborare între firmele din vestul României și cele din Macedonia. 20 de societăți din Timiș, București și Brașov au fost prezente la această primă ediție.

 

“Este primul forum de afaceri dedicat Macedoniei și relațiilor cu România. După un an și jumătate de activitate a consulatului, acum ne dorim să trecem la promovarea relațiilor economice dintre Macedonia și vestul României și la realizarea de legături între firmele interesate din ambele țări. Pentru oamenii de afaceri români trebuie spus că Macedonia are două caracteristici foarte importante: are o creștere economică stabilă, fiind afectată mai puțin de criză decât noi, iar rata șomajului e încă destul de mare în Macedonia, ceea ce înseamnă forță de muncă disponibilă, calificată, la costuri destul de mici. În plus, în Macedonia moneda este extrem de stabilă, taxele sunt foarte reduse, iar țara – deși mică – are deschideri spre Ucraina, Rusia și Turcia. Pentru afaceri, în Macedonia există transport și infrastructură de telecomunicație foarte bune și trebuie știut că 41% din populație este cu vârsta sub 30 de ani, ceea ce înseamnă că se pot face planuri de afaceri pe termen lung. Macedonia merge pe trei domenii de business: tehnologia informației, agricultură și alimentație și industria textilă, a spus în deschiderea evenimentului consulul onorific Radu Mihăescu. Deja în această etapă, mai multe firme din Macedonia, specializate în producția viticolă, în energii regenerabile, construcții de case din lemn, turism și agricultură s-au arătat interesate să înceapă afaceri în zonă, iar Prefectura Timiș – reprezentată la eveniment de subprefectul Liliana Oneț – și-a arătat disponibilitatea să le susțină venirea aici. Forumul de miercuri a abordat, în conferințe, teme importante de colaborare economică, iar Adora Cutanoska, artistă de origine macedoniană stabilită în Timișoara, a reliefat celor prezenți posibilități de comunicare între cele două țări inclusiv prin intermediul artei. În cele 10 lucrări realizate prin tehnici mixte, colaj, acrilic și expuse cu prin intermediul HypnoseArt și al Gabrielei Ciucă, artista a strecurat frumusețea și Personajul feminin. Forumul Oamenilor de Afaceri din Macedonia va avea o a doua ediție în primăvara anului 2013. Firmele interesate de colaborare cu Macedonia pot primi mai multe informații la sediul Consulatului Onorific al Republicii Macedonia în România, la Timișoara, Splaiul Nicolae Titulescu nr.8, tel. 0256.202057.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor