Primul exercitiu transfrontalier de interventie medicala de urgenta are loc la Timisoara

Primul exercitiu transfrontalier de interventie medicala de urgenta are loc la Timisoara
Asociaţia Serviciilor Private de Ambulanţă din Romania (ASPAR), în colaborare cu asociaţii similare din Austria şi Ungaria vor desfasura duminică, 7 noiembrie, la Timişoara, primul exerciţiu transfrontalier din România în domeniul acţiunii medicale de urgenţă în caz de accident colectiv.

Exercitiul, care este o premieră pentru România, va avea loc în parcarea Stadionului “Dan Paltinisanu”, începand cu ora 13.30. Acesta va consta în simularea unui accident colectiv, îin care victimele vor avea diverse afecţiuni (uşoare sau grave) şi vor fi evacuate către spitale de şase echipaje de ambulanţă din cele trei ţări.

Din România vor participa trei servicii private de ambulanţă, membre ale ASPAR:  BGS din Bucureşti, Neuromed din Timişoara şi Samaritanus din Tg. Mureş.

Dr. Eduard Sersea, Administratorul Ambulanţei BGS din Bucureşti a afirmat că scopul acestui exerciţiu este constituirea unui pol privat de acţiune medicală de urgenţă, complementar sistemului public, care să fie pregătit să intervină în caz de accidente colective sau dezastre naturale.

La rândul lui, dr. Lucian Florea, Director General al Neuromed Timişoara, a spus că astfel de exerciţii sunt frecvente în ţări precum Austria şi Ungaria, iar parteneriatele cu serviciile de ambulanţă din Ungaria şi Austria sunt deosebit de utile în sensul schimbului de experienţă în acest domeniu.

Evenimentul va fi coordonat de specialişti din domeniul dezastrelor şi evacuărilor medicale de la Crucea Roşie din Austria – regiunea Steiermark.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !