Primavara aceasta aduce un val de distractie: Evenimente pe care nu le poti rata

Reactualizat la:
Primavara aceasta aduce un val de distractie: Evenimente pe care nu le poti rata
Fie că e vorba de muzică, sport, dans sau film, evenimentele din România pregătite pentru sfârșitul acestei primăveri vor fi cu siguranță pe gustul tuturor amatorilor de distracție și ieșiri. Deși a mai rămas doar o lună până începe, oficial, sezonul estival, în luna mai și începutul lunii iunie ne sunt pregătite o serie de evenimente dintre cele mai diverse.


Bineînțeles, Bucureștiul va fi lider la nivel național în perioada următoare în ceea ce privește numărul și varietatea de evenimente, dar nici Clujul și Timișoara nu se lasă mai prejos.

În perioada 12 – 21 mai, iubitorii de muzică jazz, blues, pop și clasică din București și Sibiu vor putea să participe la a XXIII-a ediție EUROPAfest, un festival de muzică ce va reuni peste 300 de artiști din 43 de țări. Printre muzicienii care vor concerta în cadrul festivalului se numără Ekaterina Valiulina, Dan Papirany Band, Cuneman Quarter, Noel Simone Band, In One Stroke și mulți alții. Pe lângă concerte, vor avea loc și concursuri de jazz și pian, jam sessions, workshopuri și master-classes. Prețul biletelor variază în funcție de zi și de eveniment.

La capitolul film, cinefilii cu siguranță nu vor dori să rateze Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), ce va avea loc în multiple locații din Cluj-Napoca între 27 mai și 5 iunie. De când a fost fondat în 2002, TIFF este cel mai mare festival din România dedicat lungmetrajelor. La ediția de anul acesta, două dintre secțiunile cele mai populare ale festivalului, Supernova și Fără Limită, vor reuni „alegorii politice, drame sociale și personale incomode, thrillere explozive, dar și comedii negre, savuroase”. ”Francofonia”, ”11 Minutes”, ”Sunset Song”, ”Chevalier” și ”Anomalisa” sunt doar câteva dintre titlurile ce vor rula pe marile ecrane.

2010_Main_Event_Ten-Handed_Final_Table

Amatorii de sport și jocuri nu sunt nici pe departe neglijați primăvara aceasta, mai ales dacă sunt din București. Un eveniment notabil, în premieră în România, este Eureka Poker Tour, ce se va desfășura la București în perioada 16 – 22 mai. Cel de-al doilea eveniment din cadrul Sezonului 6 al Eureka Poker Tour va avea loc la Hotelul InterContinental. În cadrul festivalului vor avea loc 18 evenimente pentru pasionații de poker, cel mai important fiind clasicul Main Event de 1,000€ + 100. Daniel Negreanu, jucătorul de origine română care este și cel mai bogat jucător de poker din istorie, se va număra printre participanți.

O altă competiție sportivă ce va avea loc între 24 și 28 mai este Campionatul European de Skandenberg 2016, care va aduce laolaltă peste 800 de sportivi din 35 de țări europene la Centrul Sportiv Apollo din București. Asociația Română de Skandenberg ”Braț de Fier” va fi gazda evenimentului, ce promite un spectacol plin de emoție și energie.

Un alt eveniment remarcabil este Timișoara Tango Festival-Marathon ce se va desfășura de-a lungul a 4 zile între 26 și 30 mai. Iubitorii de dans vor avea posibilitatea să danseze, să învețe, să admire și să-și exprime emoțiile în pași de tangou alături de cei mai buni dansatori de tangou ai lumii, printre care Fabian Peralta și Josefina Bermudez, German Ballejo și Magdalena Gutierrez și Lucian Stan și Raluca Aldea. Pașii de dans vor fi întreținuți de mai mulți DJ, cum ar fi Luca Lamberti, Endre Szeghalmi, Gabor Novak, Horia Pop și Anca Madroane. Locația festivalului este Sala Vieneză de pe Strada Ady Endre, Nr. 11.
Tot în Timișoara va avea loc Festivalul Euroregional de Teatru, în perioada 22 – 29 mai. La cea de-a opta ediție TESZT, iubitorii de artă teatrală vor putea viziona spectacole traduse în limba română din Croația, Ungaria, Serbia, Muntenegru, Slovenia, România, Italia, Portugalia, Belgia și Macedonia la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”. Pe lângă spectacole, spectatorii vor putea participa la discuții cu publicul, workshopuri și lansări de carte. Un abonament pentru vizionarea celor 10 spectacole este 200 lei, respectiv 100 lei pentru elevi, studenți, pensionari și posesori de Kult Card.

maxresdefault

Nu în ultimul rând, clujenii iubitori de dans se vor bucura să afle că în data de 4 iunie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, va avea loc prima ediție World of Dance Romania Qualifier, o competiție cunoscută în toată lumea. Evenimentul va pune în lumina reflectoarelor cei mai buni dansatori din România și din țările vecine care vor lupta să se califice pentru marea finală a competiției ce va avea loc la Los Angeles. Mecnun Giasar, Tobias Ellehammer – care a dansat alături de Justin Bieber și Ariana Grande – și Sonia Soupha sunt primele trei personalități din lumea dansului confirmate ca făcând parte din juriu. Rețeta perfectă pentru un show pe cinste!
Regulament de plasare a anunturilor