Primavara a dezghetat economia timiseana

De M. Hoster
Primavara a dezghetat economia timiseana
Primavara a dezghetat economia timiseana
Luna aprilie a fost una excelentă pentru economia judeţului Timiş. Producţia industrială a fost mai bună, iar exporturile au crescut destul de mult. Nu acelaşi lucru se poate spune despre importuri, deci balanţa comercială este una „tot” mai pozitivă.

Conform datelor oficiale ale Direcţiei Regionale de Statistică, producţia industrială realizată în luna aprilie 2013 de către operatorii economici din judeţul Timiş a fost mai mare cu 1,4 % comparativ cu luna precedentă. Producţia industrială realizată în luna aprilie 2013 de operatorii economici din judeţul Timiş a fost mai mare cu 13,6 % comparativ cu luna aprilie a anului 2012. Producţia industrială realizată în perioada 01.01.2013 – 30.04.2013 a crescut cu 2,0 % faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

La fel, şi comerţul exterior timişean este în evoluţie. Exporturile au urcat la 315 milioane de euro, de la 285 milioane în luna precedentă. De cealaltă parte, importurile au urcat, dar cu valori mult mai mici, de la 232 milioane la 235 milioane de euro. Deci, balanţa comercială a judeţului este una pozitivă, iar valoarea plusului este tot mai mai mare.

Creşteri importante ale exporturilor au avut loc la grupa maşini, aparate şi echipamente electrice, cu 19 milioane de euro faţă de luna precedentă, respectiv la materiale plastice, cauciuc şi articole din acestea, cu 6,8 milioane de euro. Lăsând la o parte denumirile oficiale, se poate vedea că plusurile cele mai importante se înregistrează în industria componentelor auto, semn că Timişul rămâne încă bine ancorat şi dependent de economia europeană. Dacă aceasta creşte, se simte imediat şi în judeţ.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor