Primarul Timisoarei la Lenau, la inceput de an scolar. Promisiuni de investitii in plin santier

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
11Comentarii
Primarul Timisoarei la Lenau, la inceput de an scolar. Promisiuni de investitii in plin santier
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a fost, luni dimineaţă, la deschiderea anului şcolar de la Liceul Nikolaus Lenau, aceasta fiind prima oprire a edilului Timişoarei, următoarea fiind la Colegiul Naţional Bănăţean. Liceul Lenau se află în pline lucrări de reabilitare, unitatea de învăţământ fiind ţinta unui proiect de reabilitare în valoare de 500.000 de euro.

„Mă bucur să pot fi împreună cu voi la acest început de an şcolar. Suntem la un început de an nou. Mă bucur să fiu prezent aici, la una dintre şcolile de elită ale Timişoarei, cu care îmi place să mă mândresc. Vă felicit pe voi, dragi copii, că sunteţi elevi ai acestei şcoli, să aveţi un an şcolar plin de succese, să fiţi sănătoşi şi să aveţi multe bucurii. Sunteţi la o vârstă la care trebuie să profitaţi de tot ce vârsta vă pune la dispoziţie. Trebuie să aveţi şi înţelepciunea necesară de a profita de ceea ce vârsta vă poate aduce. Trebuie să fiţi conştienţi că trebuie să învăţaţi, să dobândiţi competenţe şi o mentalitate sănătoasă, în care ideea de muncă trebuie să ocupe un loc important. Este mai puţin important ce face un om într-o societate, este important cum face”, a spus Robu în faţa elevilor.

Primarul Timişoarei a vrut să vadă şi stadiul lucrărilor de reabilitare, mergând şi în curte interioară să vadă cum decurg amenajările. „La şcoala voastră sunt o serie de transformări. Din păcate, nu am putut să avansăm cu lucrările aşa cum am fi vrut. Important este că ceea ce s-a făcut şi se face în perioada următoare pentru Liceul Lenau este mai mult decât se face pentru orice şcoală a Timişoarei. Se desfăşoară reabilitarea acoperişului, a faţadelor, a curţii interioare, cu o componentă de grant de la Banca de Dezvoltare a Germaniei. Valoarea lucrărilor este de 500.000 de euro. Amenajăm săli de clasă pentru ca ciclul primar să-şi desfăşoare activitatea de dimineaţă. Amenajăm 8, dar probabil vom merge până la 12 săli de clasă cu o geometrie deosebită, într-un spaţiu ce aparţine RATT. Avem studiu de fezabilitate în zona Oituz, pentru Lenau – un campus în suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, investiiţie de 8 milioane de euro”, a spus Robu.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor