Primarul Timisoarei a cerut spitalelor necesarul de reparatii pe 2011

2Comentarii
Primarul Timisoarei a cerut spitalelor necesarul de reparatii pe 2011
Edilul-șef al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, a declarat că a avut deja mai multe întâlniri și discuții cu noii manageri ai spitalelor din subordinea municipalităţii și le-a cerut să îi transmită cât mai repede listele cu necesarul de reparaţii şi investiţii pe 2011 ale unităților, pentru a le putea prinde în proiectul de buget pe anul acesta.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat autorităţilor locale să repartizeze minim 3% din bugetul lor pentru unităţile sanitare pe care le-au preluat anul trecut. „Solicit autorităţilor locale ca, acum, la început de an, când sunt aprobate şi repartizate bugetele locale, să aloce cel puţin 3% din fonduri pentru unităţile sanitare preluate. Autorităţile locale trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi să conştientizeze că au obligaţia de a se implica în gestionarea sistemului sanitar la nivel de comunitate”,  a declarat ministrul Sănătăţii.

Primarul Gheorghe Ciuhandu așteaptă mai întâi să primească o situație de la managerii spitalelor publice în cazul cărora managementul asistenței medicale a fost transferat în plan local. Este vorba de Spitalul Municipal, Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, Spitalul de Obstetrică Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu” și Spitalul de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș”. Spitalul de Copii va avea un nou manager de-abia din februarie, pentru că la concursul organizat pentru ocuparea acestei funcții nu a fost admis niciun candidat pentru că nu au obținut note de terecere.

„Am avut mai multe întâlniri cu noii manageri și le-am cerut listele cu necesarul de reparații și lista de investiții pe 2011 ale spitalelor pe care le coordonează. Când vom avea aceste liste, le vom centraliza și vom ști care este necesarul. Vom face apoi o evaluare și vom vedea dacă va fi nevoie de 3% sau mai mult sau mai puțin de atât din bugetul local. Îmi doresc ca prin prestaţia noilor manageri să se îmbunătăţească actul medical ce se desfăşoară în aceste spitale şi să crească performanţa serviciilor medicale oferite cetăţenilor”, ne-a declarat Ciuhandu. Urmează ca, la propunerea sa, Consiliul Local Timișoara să voteze ce sume de bani vor fi alocate acestor unități pe 2011.

Începând din acest an, autorităţile locale vor avea un mare avantaj în gestionarea unităţilor sanitare pe care le-au preluat deoarece Ministerul Sănătăţii a luat măsuri de descentralizare a resurselor financiare la nivel teritorial, astfel încât mai multe fonduri să rămână în teritoriu, susțin reprezentanții MS. În acest sens, un procent de 60% din contribuţiile persoanelor fizice şi juridice colectate la Fondul Naţional Unic de Sănătate într-un judeţ va reveni acelui judeţ.

Între timp, în Timișoara au început formalitățile pentru organizarea unui nou concurs pentru postul de manager la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”. Concursul va avea loc în perioada 26-31 ianuarie, iar cei interesați își pot depune dosarul de candidatură până în data de 16 ianuarie. Condițiile de participare sunt publicate pe site-ul primăriei.

Reamintim că cei care au promovat anul trecut examenele pentru funcțiile de manageri la spitalele preluate de CLT sunt dr. Octavian Mazilu pentru Spitalul Clinic Municipal Timișoara, dr. Maria Cerbu pentru Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” și dr. Mihai Băcilă pentru Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu” (Odobescu).

Delia S. Barbu2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor