Primarul Robu, luat in vizor de prefectul Eugen Dogariu din cauza Acvariului

De B.A.M
7Comentarii
Primarul Robu, luat in vizor de prefectul Eugen Dogariu din cauza Acvariului
Prefectul județului Timiș, Eugen Dogariu, l-a luat în vizor pe primarul Timişoarei, Nicolae Robu, după ce a constatat că hotărârea privind schimbul de terenuri între municipalitate şi proprietarii „Acvariului” a fost votată de trei ori înainte de a întruni numărul de voturi necesar pentru a fi adoptată. De asemenea, prefectul i-a cerut primarului să ia măsurile necesare pentru toaletarea arborilor din Timişoara, după ce pompierii au intervenit de aproape 20 de ori în acest weekend pentru a îndepărta copacii căzuţi din cauza furtunilor.

Faptul că prefectul Eugen Dogariu a fost susţinut de PSD, aliaţii celor de la PNL, nu l-a oprit pe acesta să trimită o adresă prin care să ceară Consiliului Local Timişoara reanalizarea unei hotărâri dată în luna iunie a acestui an. Concret, hotărârea se referea la schimbul de terenuri dintre municipalitatea timişoreană şi proprietarii acvariului din centrul oraşului. Dogariu susţine că, potrivit stenogramelor şedinţei de plen a Consiliului Local Timişoara, proiectul a fost supus aprobării de trei ori până când, într-un final, a întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi adoptat.

„În urma verificării pentru legalitate a Hotărârii Consiliului Local al municipiului Timișoara nr. 359/18.06.2013, Instituția Prefectului a înaintat Consiliului Local al municipiului Timișoara o procedură prealabilă, prin care se cere reanalizarea hotărârii. Concret, în procesul verbal încheiat cu ocazia ședinței Consiliului Local al municipiului Timișoara din data de 18.06.2013 – ședință în care a fost adoptată HCL 359/2013 – s-a consemnat faptul că proiectul a fost supus consiliului local spre aprobare de trei ori, întrucât nu a întrunit numărul de voturi cerut de lege. S-au încălcat, astfel, prevederile Ordonanței Guvernului nr. 35/2002 privind aprobarea Regulamentului cadru de organizare și funcționare a Consiliului Local, cât și cele ale Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Local al municipiului Timișoara (aprobat prin Hotărârea 4/2005 și modificat prin Hotărârea nr 315/2008). Conform art. 54 din OG 35/2002 și art. 64 din Regulamentul Consiliului Local al municipiului Timișoara <<proiectele de hotărâri sau propunerile respinse de consiliu nu pot fi readuse în dezbaterea acestuia în cursul aceleiași ședințe.>>”, se arată într-un comunicat transmis de Prefectura Timiş.

Mai mult, prefectul îi cere primarului Nicolae Robu să ia toate măsurile pentru ca viitoarele furtuni să nu doboare copacii din Timişoara. Doar în acest weekend, pompierii au intervenit de 18 ori pentru degajarea pomilor căzuţi pe carosabil.

„Instituția Prefectului a transmis luni primarului municipiului Timișoara, domnul Nicolae Robu, o adresă în baza căreia i se solicită ca, în calitatea sa de președinte al Comitetului local pentru situații de urgență Timișoara, să dispună luarea măsurilor necesare pentru realizarea toaletării arborilor sau tăierea celor cu pericol de prăbuşire din municipiul Timişoara.
Această solicitare s-a realizat în vederea prevenirii unor situații periculoase, având în vedere furtunile din ultimele zile, precum și faptul că prognoza meteorologică pentru perioada imediat următoare arată că s-ar mai putea produce astfel de fenomene meteorologice.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al Judeţului Timiş a avut, numai în două zile – sâmbătă și duminică – 18 solicitări de intervenții pentru degajarea arborilor căzuți din cauza furtunilor”, se mai arată în comunicatul amintit.

Taguri: , ,


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor