Primarul Robu declara razboi PSD, pe tema SDM: Boicotati sistematic fiecare proiect

De Roxana Deaconescu
9Comentarii
Primarul Robu declara razboi PSD, pe tema SDM: Boicotati sistematic fiecare proiect
© TION: Primarul Robu declara razboi PSD, pe tema SDM: Boicotati sistematic fiecare proiect
Societatea de Drumuri Municipale nu se poate îngriji de sistemul de management al traficului, după ce consilierii PSD s-au abținut de la vot la un proiect de hotărâre ce prevedea delegarea gestiunii către SDM. În consecință, primarul Nicolae Robu a decis să declare război social democraților. În timpul ședinței de consiliu, edilul-șef a pus mâna pe telefon și s-a rățoit la interlocutorul său, probabil un lider PSD, chiar în timp ce președintele de ședință prezenta alte proiecte.

Vă reamintim, SDM are monopol în Timișoara, dar nu și pe „Semaforișoara”. Conducerea primăriei a vrut să includă în contractul semnat în anul 2016 cu SDM, pentru semnalizarea circulației rutiere, întreținerea, funcționarea și dirijarea circulației rutiere, și întreținerea sistemului de trafic management, însă consilierii PSD nu au fost de acord încă de la ședința de acum două săptămâni. Primarul Nicolae Robu a repus proiectul pe ordinea de zi, la plenul de marți, dar aleșii social democrați nu s-au arătat nici acum interesați. Consilierii locali ai PSD s-au abținut de la vot, alesul PMP Marius Cristinel Dugulescu a votat contra, iar restul consilierilor au fost de acord. Proiectul a picat cu 13 voturi, având nevoie de 18 ca să fie adoptat.

„Prin proiectul de astăzi aprobăm tarifele. S-a creat imaginea în mod greșit, nu știu de unde, dar am aflat între timp că SDM, de fapt, primește aceste servicii și 90% dintre ele le deleagă la alții. Când vorbim de semnalizare avem în vedere de la a trasa trecerile de pietoni, liniile de demarcație între benzi, a monta diversele indicatoare, a întreține semafoarele și inclusiv a prelua, după ce firma care a participat la proiectul de trafic management și-a încheiat treaba partea de tehnologie mai înaltă, anumite echipamente speciale și inclusiv fibra optică. Aceste lucruri nu pot fi date pur și simplu către oricine. E vorba și de securitate. Deci, noi am avut grijă să ne alegem parteneri corespunzători. La câteva echipamente nu are voie să intervină oricine, pentru că furnizorul îți anulează garanția. Dar, dacă nu se intervine periodic, conform fișei tehnice, pentru a se curăța de praf etc., se pierde garanția, pur și simplu. Drept urmare, noi trebuie să asigurăm această asistență tehnică urgent la aceste echipamente. Un anume tip de operații nu le poate face SDM și nu le poate face decât cine vrea furnizorul, despre asta e vorba, că se dau mai departe furnizorului să le facă sau unei firme care e autorizată de acel furnizor”, a încercat Robu să le explice consilierilor locali.

Primarul a susținut din nou că inspectorii Curții de Conturi au cerut ca acele activități pentru care există societăți ale primăriei să fie și delegate acestor societăți. Robu spune că aleșii PSD nu sunt de acord pentru că prin delegarea către SDM ar fi lezate anumite firme.

„SDM va veni cu un program de investiții, profitul se gestionează cum vreți dumneavoastră, se va aproba ca mare parte din profit să fie investit într-o aducere la zi a dotărilor tehnice. Știu că prin delegarea aceasta se lezează anumite interese ale unor firme care au trăit bine într-o anumită perioadă din anumite lucruri, când se lucra orientat pe plombe. Acum se decopertează, se pune asfalt, se plătește exact ce se face. Pe vremuri totul era aproximativ, nu exista posibilitatea fizică de a lucra cu atâta acuratețe cum se lucrează pe actuala abordare. Unii, alții sunt nemulțumiți și încearcă pe diverse canale încearcă să boicoteze acest mod de abordare a lucrurilor. M-am decis să merg pe această abordare după discuțiile cu fostul primar din Munchen, unde se lucrează cu propriile societăți, cu servicii mai bune și tarife mai mici. E mai bine așa, iar puțina practică pe care o avem pe acest sistem mă face să am convingerea că așa e mai bine”, a mai spus primarul Timișoarei.

Vă reamintim, încă de la prima încercare de trecere a proiectului, consilierii PSD au precizat că ei nu sunt de acord ca SDM să poată subcontracta anumite servicii.

„Noi nu am votat împotriva mentenanței sistemului, ci împotriva atribuirii directe către o societate care, conform specializării ei, nu corespundea cerințelor referitoare la sistemul de trafic management. Noi vorbim de IT, de înaltă tehnologie, nu de drumuri. SDM este o societate excepțională, foarte bună, în construirea și întreținerea drumurilor”, explica la acea vreme Daniel Idolu.

Foto: arhiva
Societatea de Drumuri Municipale, al cărei unic acționar este Consiliul Local Timișoara, se ocupă de tot ce înseamnă infrastructură rutieră a orașului: întreținerea tuturor străzilor, întreținerea trotuarelor și aleilor, a podurilor, pasajelor și pasarelelor din oraș. Conform planurilor conducerii p...

După ce social democrații au picat proiectul, primarul Nicolae Robu a răbufnit, așa că s-a decis să le declare război.

„Eu înțeleg că ce se dorește este război total între PNL și timișoreni, pe de-o parte, și dumneavoastră ceilalți, pe de altă parte, care boicotați sistematic fiecare proiect. Asta vreți? Nicio problemă! Am luat la cunoștință!”, a vociferat Robu.

Imediat după această întâmplare, în vreme ce aleșii votau alte proiecte, iar președintele de ședință care stă chiar lângă primarul Timișoarei în sala de consiliu prezenta alte viitoare hotărâri, primarul Nicolae Robu a pus mâna pe telefon și s-a rățoit la interlocutorul său. Cel mai probabil, edilul a vorbit cu un lider PSD, căruia i-a spus, la finalul convorbirii, „Faceți atâta rău Timișoarei…”.

Aici puteți analiza proiectul de hotărâre cu care nu au fost de acord social democrații!9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor