Primarul in greva foamei a ajuns la spital

Reactualizat la:
Primarul in greva foamei a ajuns la spital
Florin Cazacu, primarul orasului hunedorean Brad, e de cinci zile în greva foamei: vineri i s-a făcut rău. Florin Cazacu protestează pe motiv că Guvernul nu a alocat banii necesari societăţii care produce agentul termic, iar în peste 3.000 de apartamente, in care locuiesc 10.000 de persoane, nu a fost furnizată căldură în acest sezon.


Protestul primarului are loc biroul său din sediul Primăriei Brad, unde a fost instalat un banner de culoare portocalie pe care este scris, cu negru, “greva foamei”. “Eram la Primărie când mi s-a făcut rău. Am mers cu maşina personală la Urgenţă. Din cauza faptului că nu m-am alimentat, am suferit o criză de hipoglicemie. Era prevezibil că se va întâmpla acest lucru”, a afirmat Cazacu, potrivit Mediafax.

La spital i s-a administrat o perfuzie, după care s-a simţit mai bine, astfel că s-a întors la Primărie.

“De luni, de la ora 12.00, sunt în greva foamei. E o soluţie extremă, pentru o situaţie extremă. E inadmisibil ca aproximativ 10.000 de oameni din municipiul Brad să fie lăsaţi pradă frigului. Noi am cerut ajutorul pentru că nu ne descurcăm singuri. Nu am primit probabil pentru că eu nu am culoarea politică potrivită”, a declarat la începutul săptămânii, într-o conferinţă de presă, primarul PSD al municipiului Brad, Florin Cazacu. Şeful lui de partid, Victor Ponta, i-a sărit în ajutor cu o declaraţíe: “În octombrie, primăria Brad a fost ignorată de premierul Boc, deşi s-au făcut alocări din Fondul de Rezervă al Guvernului către mai multe primării care aveau nevoie de combustibil pentru agentul termic. Peste 10.000 de oameni sunt lăsaţi în frig din cauză că, în această perioadă de greutăţi extreme, Guvernul şi Emil Boc au decis să îi ajute doar pe primarii portocalii”.

Potrivit primarului, costul de producţie al unei gigacalorii în municipiul Brad se ridică la 831 de lei, tariful fiind cel mai mare din ţară. Cazacu a susţinut că preţul mare este influenţat de faptul că energia termică este produsă pe bază de păcură, fără cogenerare.

Prefectura Hunedoara: administraţia publică nu a găsit soluţiile necesare eficientizării centralei termice 

Cu toate că dificultăţile în alimentarea centralizată cu energie termică a municipiului Brad persistă de ani de zile, administraţia publică nu a găsit soluţiile necesare eficientizării centralei termice şi a sistemului de distribuţie a energiei termice, susţine Prefectura Hunedoara: “Între anii 2006 – 2010 municipiul Brad a beneficiat de sume alocate de la bugetul de stat pentru cheltuielile curente şi de capital, în special pentru susţinerea sistemului de alimentare cu energie termică în cuantum de 15.862 mii lei. De asemenea, de la bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor, în perioada 2008-2011, s-a alocat suma de 4.963 mii lei pentru compensarea creşterilor neprevizionate ale preţurilor combustibililor utilizaţi pentru producerea energiei termice în municipiul Brad; Tot din bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor municipiul Brad a beneficiat, în aceeaşi perioadă, de suma de 3060 mii lei pentru realizarea programului „Termoficare 2006 – 2015, căldură şi confort”; În total, în perioada anilor 2006 – 2011 municipalitatea din Brad a obţinut de la bugetul de stat 23.885 mii lei pentru susţinerea sistemului centralizat de energie termică”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !