Primarul aruncă pisica

20Comentarii
Primarul aruncă pisica
TIMIŞOARA - A gãsit vinovaţii! Firmele şi consilierii locali. Primarul Gheorghe Ciuhandu spune cã de vinã, pentru întârzierea lucrãrilor în oraş, sunt societãţile angajate sã le facã şi consilierii care îi pun beţe în roate.

Ieri, edilul a þinut sã facã un bilanţ, nu pe ultimul an, ci pe ultimii trei, lãudându-se cã a ridicat Piaţa de Gros, a înfiinţat Poliţia Comunitarã, a refãcut mai multe faţade istorice, Grãdina Zoo şi Piaţa Traian, a reparat poduri şi a construit apartamente ANL, şi altele.

A uitat sã pomeneascã, însã, cã investiţia de la Piaţa de Gros s-a fãcut, în cea mai mare parte, cu bani nemţeşti, şi s-a dovedit un eşec pentru cã puţini sunt producãtorii care duc acolo marfã, dar şi mai puþini sunt timişorenii care dau prin piaţa cu pricina, apoi blocurile ANL le-a ridicat Guvernul, iar primaria a reuşit cu chiu cu vai sã termine utilitãţile, iar în ceea ce priveşte faţadele clãdirilor istorice, cele refãcute sunt foarte puţine la numãr ţi le-a reparat o firmã privatã.

Consiliul Local şi firmele care întârzie lucrările sunt, în opinia primarului Gheorghe Ciuhandu, „vinovaţi” pentru că municipalitatea nu şi-a putut pune în practică o serie de proiecte.Sfârşitul de an este un prilej numai bun pentru bilanţuri. Edilul-şef a mers puţin mai departe, şi a prezentat ieri, pentru perioada 2004-2007 realizările, dar şi lucrurile pe care nu a reuşit să le facă.

La capitolul realizări, primarul s-a lăudat cu Piaţa de Gros, Poliţia Comunitară, Grădina Zoologică, Piaţa Traian, reabilitarea mai multor clădiri istorice din oraş. Ciuhandu nu a uitat să pomenească de modernizarea transportului în comun, reabilitarea a patru poduri, amenajarea de piste pentru ciclism, dar şi construirea a 80 de apartamente.

Unele „amănunte”, primarul le-a făcut… uitate, însă. Investiţia de la Piaţa de Gros s-a făcut şi cu bani primiţi de la nemţi, o parte dintre clădiri au fost renovate cu bani de la o firmă privată, repararea podurilor a durat mai mult decât s-a stabilit iniţial, iar apartamentele ANL au fost construite cu bani de la Guvern. Ciuhandu a spus şi „ce n-am reuşit să facem”.

„O lucrare cu probleme a fost Bulevardul Liviu Rebreanu – Iosif Bulbuca. Aici ar fi trebuit să se facă lucrările la timp, nu să sesizăm noi prin inspectorii noştri. Sperăm să fie gata în primul semestru al anului viitor. O lucrare care trenează este Parcul Copiilor din cauza unor divergenţe politice. Prefectul face afirmaţii deplasate că acolo se va da un tun imobiliar.

Nu ne-am gândit decât la copii, nu avem interese mercantile”, a declarat Gheorghe Ciuhandu. „Probleme avem cu toate parcurile. Pentru Parcul Rozelor am introdus în Consiliul Local de cinci ori studiul de fezabilitate, iar pentru Parcul Botanic de două ori”, i-a învinuit primarul pe consilierii locali că blochează investiţiile.

„Sunt lucrări de canalizare în Ghiroda care trenează. Firmele nu şi-au făcut treaba, din 1 decembrie am sistat lucrările, dar tot noi trebuie să le asigurăm oamenilor accesul pe străzi pentru că şi ei sunt plătitori de taxe şi impozite”, a spus primarul, în timp ce angajaţii Biroului Transporturi prezentau fotografii cu străzi pline de noroi din cartierul Ghiroda Nouă.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor