Primariile din Timis, limitate la un singur proiect pe an din fonduri europene

3Comentarii
Primariile din Timis, limitate la un singur proiect pe an din fonduri europene
Primăriile din judeţul Timiş au plătit milioane de euro unor firme de consultanţă pentru elaborarea de proiecte în vederea accesării fondurilor europene şi au rămas doar cu acele proiecte pe hârtie. Din această cauză, prefectul de Timiş, Mircea Băcală, le cere primarilor din judeţ să selecteze, pentru 2011, un singur proiect, pe care să se concentreze pentru a obţine bani europeni.

Prefectul Mircea Băcală a afirmat că foarte multe primării din Timiş s-au înghesuit să obţină fonduri europene pentru mai mute proiecte de interes local. Însă din această grabă au avut de câştigat doar firmele de consultanţă, cele care au scris proiectele şi care au obţinut milioane de euro din bugetele acestor localităţi. Însă foarte multe proiecte nu s-au mai concretizat deoarece primăriile nu au mai avut bani să le cofinanţeze.

„Până în acest moment au avut de câştigat firmele de consultanță care au scris proiecte. Sunt singurii beneficiari ai acestor oportunități de a atrage fonduri. Primăriile au consumat resurse financiare destul de mari. S-au orientat pe foarte multe proiecte, dar nu s-a finalizat niciunul, pentru că pe parcursul scrierii proiectului au întâmpinat diferite dificultăţi. Cea mai mare problemă a fost asigurarea cofinanţării”, a afirmat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Băcală a ţinut să menţioneze că „prioritatea zero” a Executivului rămâne atragerea de fonduri europene, însă Prefectura Timiş a trebuit să intervină pentru ca aceste fonduri să nu rămână necheltuite.

Astfel, recent, primăriile din Timiş au primit o circulară de la Instituţia Prefectului prin care li se cere să se axeze pe un singur proiect din fonduri europene, în 2011, un proiect unde pot asigura cofinanţarea şi pe care îl pot finaliza, pentru a nu cheltui fără sens banii din bugetul local.

Prefectul de Timiş a menţionat că rămâne în continuare la latitudinea primarilor ce proiect aleg şi ce sumă alocă pentru acest domeniu din bugetul local.

„Nu vreau să se interpreteze că prin acest mod încerc să blochez cumva bugetul local.(…) Solicitarea mea a ajuns și la Direcţia Generală a Finanţelor Publice. Ei au spus că primesc lista cu bugetele locale. Le-am recomandat să nu avizeze acele bugete locale care nu respectă circulara”, a conchis Băcală. El a precizat că această circulară nu se adresează municipiilor şi oraşelor din Timiş care au un buget destul de mare pentru a asigura cofinanţarea proiectelor din fonduri europene.

B.A.M.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor