Primăria vrea să-i înveţe pe timişoreni cum stau lucrurile cu iarba din jurul blocului

40Comentarii
Primăria vrea să-i înveţe pe timişoreni cum stau lucrurile cu iarba din jurul blocului
Primăria Timisoara vrea să elaboreze un ghid pe probleme de mediu, destinat administratorilor de bloc. Iniţiativa îi aparţine viceprimarului Adrian Orza, care a constatat că multe dintre aşa-zisele zone verzi dintre blocuri sunt într-o stare jalnică şi nu toţi timişorenii ştiu cine ar trebui să se ocupe de aceste spaţii.

Fâşia de iarbă din faţa blocului iscă adesea discuţii între locatari la Timisoara. Unii timişoreni sunt dispuşi să îngrijească ei spaţiile verzi din jurul imobilului sau să plătească o firmă care să se ocupe de acest lucru, pe când alţii aşteaptă să intervină primăria şi să rezolve problema. Unii sunt pur şi simplu neinformaţi, iar alţii nu concep faptul că respectivul teren se află în grija asociaţiilor de locatari/ proprietari şi nu a autorităţilor. „Mi-am dat seama, din întrebările care mi-au fost puse la întâlnirile consiliilor consultative de cartier, că mulţi nu ştiu cine ar trebui să îngrijească acea fâşie de teren din faţa blocului. Le-am citit oamenilor din hotărârea de consiliu local unde se spune că acel spaţiu este în administrarea lor, ei trebuie să îl întreţină. Această iarbă din faţa blocurilor e un fel de no mans land în mintea unora. (…) Între blocuri în multe locuri e haos: maşini urcate pe spaţiile verzi care figurează ca spaţii verzi doar în PUZ-uri. Vrem să colaborăm cu oamenii…”, a declarat viceprimarul Adrian Orza.

De aceea, edilul s-a gândit la realizarea unui ghid pe probleme de mediu, destinat în special administratorilor de bloc, preşedinţiilor de asociaţii de locatari/ proprietari. „Pregătim un fel de mic manual, un ghid al administratorului de bloc pe probleme pe mediu. O să organizez o întâlnire cu toţi administratorii, preşedinţii de bloc, şi o să le explicăm exact tot ce ţine de mediu, care sunt drepturile şi obligaţiile lor. Nu vrem să aplicăm sancţiuni, ci să colaborăm, pentru ca zona din jurul blocului să devină una curată, una plăcută ochiului, una civilizată”, a adăugat Orza. Rămâne de văzut cât de receptivi vor fi timişorenii.40Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor