Primăria Tokio, model pentru Oradea

4Comentarii
Primăria Tokio, model pentru Oradea
ORADEA - După modelul Primăriei din Tokio, grupul de consilieri UDMR a propus organizarea unor puncte de lucru ale Primăriei Oradea, în mai multe zone ale oraşului.

„De ce să vină cetăţeanul din Nufărul până la primărie pentru orice? Există acele centre multifuncţionale, care au şi infrastructura necesară şi care nu sunt folosite suficient, unde inspectorii de zonă ar putea să-şi desfăşoare activitatea zilnic, de la ora 12.00 la 20.00”, a spus viceprimarul Oradiei, Biro Rozalia.

Ea a precizat că astfel inspectorii de zonă, care oricum trebuie să stea mai mult pe teren, vor fi mai aproape de cetăţeni.

Potrivit viceprimarului, Primăria din Tokio, care a servit drept model pentru acest proiect, are 26 de puncte de lucru.

Cu două ore înainte de şedinţa Consiliului Local, Biro Rozalia a anunţat de la tribuna UDMR şi ale planuri de reformare a Primăriei.

 

Astfel, viceprimăriţa doreşte transformarea actualului Serviciu de Integrare Europeană în Direcţie de Dezvoltare Durabilă.În viziunea viceprimarului UDMR, această nouă direcţie ar urma să fie catalizatorul dezvoltării oraşului şi şi a creşterii calităţii serviciilor. Noua direcţie ar avea în subordine un Serviciu de Marketing, un Serviciu de Imagine şi două Birouri, Dezvoltare Euroregională şi de Relaţii Internaţionale.

Serviciul pentru Asigurarea şi Managementul Calităţii ar fi o altă nouă structură la nivelul municipalităţii. Biro motivează necesitatea acestuia prin faptul că doar 16 dintr-un total de peste 100 de proceduri administrative au certificat ISO în mod real.

Rozalia Biro vede şi un Serviciu de Elaborare a Proiectelor de Dezvoltare Strategică, inclus în Direcţia Economică, care ar urma să eleboreze toate proiectele ce pot fi finanţate cu fonduri europene într-un mod coerent. “S-a întâmplat deseori ca funcţionari din diferite direcţii să înainteze proiecte ce vizau acelaşi obiectiv, fără să ştie unii de alţii, iar odată ajunse pe la ministere, eram sunaţi de la Bucureşti pentru a fi întrebaţi ce facem”, a spus Biro, subliniind că acest serviciu ar aduna la un loc specialiştii pentru întocmirea de proiecte din Primărie.

 

Georgiana Anghel & Calin Corpas4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor