Primăria Timişoara vrea să pună cerşetorii la muncă în folosul comunităţii

9Comentarii
Primăria Timişoara vrea să pună cerşetorii la muncă în folosul comunităţii
Viceprimarul Adrian Orza vrea să-i pună la muncă în folosul comunităţii, în centru, pe cei care distrug bunurile publice şi pe cerşetori, care încasează amenzi degeaba, pentru că de obicei nu le achită şi nici nu pot fi executaţi silit. Contravenienţii vor da cu mătura, vor strânge gunoaiele, vor lucra la drumuri şi la spaţii verzi în Timişoara.

Proiectul de hotărâre iniţiat de Executivul Primăriei va fi supus la vot în şedinţa de consiliu local la finele lunii. Viceprimarul Adrian Orza spune că urmează să fie elaborat şi un regulament în baza căruia îşi vor desfăşura activitatea aceste persoane. Prin proiectul propus acum se stabileşte doar la ce servicii publice vor munci contravenienţii, obligaţi de instanţa de judecată, printr-o hotărâre definitivă, la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii. Astfel, cei care refuză să-şi achite amenzile în termenul prevăzut de lege vor lucra pentru Horticultura, la întreţinerea parcurilor şi a scuarurilor din Timişoara, precum şi în pepinierele şi serele societăţii, la Retim, vor face curăţenie pe străzi, pe malurile canalului Bega şi vor salubriza terenurile virane, precum şi în domeniul contrucţiilor, la societatea Drumuri Municipale.

Trebuie să facem un regulament detaliat legat de activitatea pe care o vor presta aceste persoane. O să am treabă în special cu cei care rup bănci, distrug parcurile şi dau foc la coşurile de gunoi, cu vandalii în general, dar şi cu cerşetorii. Cu prostituatele n-am treabă. Le vom da câte o salopetă, să fie cât mai vizibili, şi îi vom pune să muncească în Piaţa Victoriei sau Piaţa Unirii, păziţi de un poliţist comunitar, să-i vadă toată lumea”, a declarat, marţi, Orza, care a precizat că aceste măsuri nu-i vizează, de exemplu, pe cei care au parcat neregulamentar.

Nu mai este nevoie de acordul contravenientului

Până acum, munca în folosul comunităţii exista doar pe hârtie, pentru că Ordonanţa de Guvern nr. 2 din 2001, privind regimul juridic al contravenţiilor, prevedea că este necesar acordul contravenientului pentru a presta astfel de activităţi. Ordonanţa a fost modificată recent. Instanţa de judecată, sesizată de autorităţi, este cea care procedează la înlocuirea amenzii cu muncă şi poate obliga contravenienţii la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii, pe o durată maximă de 50 ore, respectiv 25 de ore, în cazul minorilor peste 16 ani.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor