Primăria Timişoara vrea să modifice, din nou, Regulamentul de parcare

56Comentarii
Primăria Timişoara vrea să modifice, din nou, Regulamentul de parcare
Executivul Primăriei Timişoara vrea să modifice Regulamentul de parcare a autovehiculelor în sistem TelPark. Se doreşte taxarea şoferilor până la ora 19, respectiv şi în zi de sâmbătă, precum şi introducerea staţionării limitate pe anumite străzi şi în parcările adiacente pieţelor agroalimentare. Consilierii locali vor supune la vot proiectul.

Un proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea actualului Regulament de funcţionare a sistemului de parcare a autovehiculelor în regim TelPark a mai fost iniţiat de Executivul Primăriei, în prima parte a anului, a fost şi în dezbatere publică, dar ulterior reprezentanţii municipalităţii au hotărât să îl amâne, pentru că a iscat numeroase discuţii şi probabil nu ar fi fost aprobat de aleşi. Societatea ADP a venit cu unele propuneri, primăria cu altele, iar acum, proiectul a fost repus pe tapet, puţin modificat faţă de cel anterior, şi urmează să fie supus spre aprobare în plenul Consiliului Local Timişoara.

Regulamentul propus prevede ca, în interiorul zonelor de aplicare a sistemului de taxare, staţionarea şi parcarea să fie permise numai în locurile semnalizate ca atare cu indicatoare, de luni până vineri, între orele 8 – 19, iar sâmbăta între orele 8 – 13. În prezentul regulament se face referire doar la staţionarea în zilele lucrătoare, în intervalul orar 8 – 17, în zona cu taxă.

O altă propunere este ca în parcările adiacente pieţelor agroalimentare staţionarea să nu poată depăşi două ore. Dacă se depăşeşte această perioadă, operatorul, SC ADP SA, poate ridica autoturismul.

De asemenea, se propune ca, în imediata apropiere a unor instituţii de interes public, în special pe anumite străzi din zona centrală, perioada de staţionare să nu poată depăşi trei ore taxabile. Se poate stabili ca primele 15 minute de staţionare să fie gratuite, cu condiţia afişării, la loc vizibil, în interiorul autovehiculului a unui imprimat având forma unui ceas, validat corespunzător. În aceleaşi perimetre se propune amenajarea unor locuri speciale, care sa permită parcarea gratuită pe o perioada de 30 de minute, în acelaşi sistem. În situaţia în care şoferii depăşesc aceste perioade, ADP poate ridica din nou maşinile, se propune prin noul regulament.

De asemenea, tichetele vor fi puse în vânzare şi prin intermediul unor vânzători ambulanţi şi se doreşte şi amplasarea unor aparate de taxat de tip parcometre în apropierea locurilor de staţionare.

Aleşii locali vor hotărî, în cele din urmă, în ce formă va fi aprobat proiectul, care se va regăsi pe ordinea de zi a şedinţei de la finele acestei luni.56Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor