Primăria Timişoara vrea să cumpere teren în jurul oraşului

5Comentarii
Primăria Timişoara vrea să cumpere teren în jurul oraşului
Administraţia timişoreană vrea să achiziţioneze zeci de hectare de teren în apropierea oraşului, pentru a realiza suprafeţe verzi. Cel puţin asta susţine şeful Direcţiei de Mediu a primăriei, Vasile Ciupa, care spune că anul viitor vor fi prevăzuţi bani pentru… 40 de hectare!

Motivul? Timişoara nu va reuşi astfel să îndeplinească normele europene privind suprafaţa de spaţiu verde pe cap de locuitor, transpuse în legislaţia autohtonă. Şi nu avem foarte mult timp la dispoziţie ca să intrăm în rând cu europenii: „Acum avem 16 metri pătraţi de spaţii verzi pe cap de locuitor, până în 2010 trebuie să avem 20 de metri pătraţi, iar până în 2012 – 26 de metri pătraţi, aşa spune legea. Pentru că nu mai sunt terenuri disponibile, am prevăzut, în aşa-numitul buget primar de anul viitor, să cumpărăm 40 de hectare de teren în jurul Timişoarei, pentru a face spaţii verzi, perdea forestieră, parcuri sau zone împădurite. Altfel nu vom reuşi să îndeplinim normele. Legea spune că aceste spaţii pot fi pe o rază de până la 20 de kilometri de oraş, pentru că ele au un efect benefic, sunt şi zone de recreere”, explică şeful Direcţiei de Mediu, Vasile Ciupa. Rămâne de văzut de la cine va cumpăra municipalitatea cele 40 de hectare, ţinând cont de preţurile exorbitante din jurul Timişoarei.
Până una-alta, consilierul local Corado Toader propune municipalităţii identificarea tuturor terenurilor virane din oraş, care stau aşa de ani buni, verificarea situaţiei juridice a acestora, şi „înverzirea” lor, acolo unde este posibil acest lucru. Bineînţeles, mai întâi ar trebui creată o bază de date cu aceste terenuri, care în multe cazuri sunt folosite doar pentru… depozitarea gunoaielor.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor