Primaria Timisoara vrea panouri de informare de peste 1 milion de euro

27Comentarii
Primaria Timisoara vrea panouri de informare de peste 1 milion de euro
Municipalitatea timişoreană vrea un sistem performant de informare a locuitorilor din cartiere, pentru care doreşte să acceseze fonduri structurale nerambursabile. Primăria Timişoara intenţionează să monteze în oraş panouri electronice de informare pentru cetăţeni de peste 1 milion de euro.

Aleşii locali timişoreni au aprobat deja proiectul privind realizarea unui „Sistem de informare şi comunicare facil pentru cetăţeni”, în vederea accesării de fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea totală a proiectului este estimată la 4.522.865 de lei, din care 72.639 de lei reprezintă contribuţia proprie a autorităţilor locale.

Conducerea Primăriei Timişoara vrea să amplaseze în oraş 29 de panouri informative cu afişaj electronic (26 de panouri cu afişaj electronic monocolor, de 1.500 x 1.000 mm, şi 3 panouri informative policrome – unul de 9.000 x 7.000 mm, unul de 5.000 x 4.000 mm şi unul de 3.000 x 2.000 mm), în cartierele urbei şi zonele intens circulate. Reprezentanţii municipalităţii spun că această iniţiativă a apărut şi ca urmare a cererilor primite din partea mai multor consilii consultative de cartier din Timişoara, care la rândul lor ar fi primit solicitări de la locuitori pentru amplasarea unor astfel de panouri de informare.

Existenţa unor asemenea panouri ar conduce la creşterea transparenţei, consideră autorităţile locale. De exemplu, în prezent dezbaterile publice pe marginea proiectelor de hotărâre, care se organizează la primărie, sunt anunţate prin afişe postate la sediul primăriei, pe site-ul instituţiei şi prin presă, dar există persoane vârstnice sau foarte ocupate la care nu ajunge informaţia. Problema s-ar putea rezolva dacă în punctele importante din fiecare cartier ar exista panouri cu informaţii actualizate despre activităţile din oraş şi iniţiativele autorităţilor.

Pe lângă dezbaterile publice, locuitorii urbei vor putea afla când au loc întâlnirile consiliilor consultative de cartier, în cadrul cărora îşi pot expune problemele, urmând ca acestea să fie preluate de reprezentanţii administraţiei publice locale.

De asemenea, pe aceste panouri informative pot fi prezentate şi diferite evenimente socio-culturale care au loc în municipiul Timişoara. Astfel se va îmbunătăţi comunicarea dintre administraţie şi cetăţeni şi se va încuraja participarea la luarea deciziilor, spun oficialii primăriei.

În plus, aceste panouri ar putea fi folositoare şi pentru turişti, nu doar pentru locuitorii urbei.

Pentru achiziţionarea echipamentelor de informare şi comunicare (tabele electronice de afişaj, tabele interactive etc.) se intenţionează accesarea de fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, pe Axa prioritara 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – potenţiali poli de creştere, Domeniul de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, la care se adaugă bani de la bugetul de stat şi bugetul local.

Se estimează că, odată obţinută finanţarea din fonduri publice, proiectul va fi implementat în decurs de 12 luni.27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor