Primaria Timisoara vrea bani de la Guvern pentru sase blocuri

De A. Strugariu
Dan Diaconu
Dan Diaconu
Unul dintre proiectele pentru care edilii timişoreni speră să obţină bani de la Guvern în acest an se referă la realizarea unui ansamblu de locuinţe în zona Ion Ionescu de la Brad, o investiţie despre care se vorbeşte încă din perioada fostei administraţii Ciuhandu, cam de prin 2007 încoace, blocurile ajungând doar la stadiul de proiect tehnic. Este vorba de locuinţe sociale pentru evacuaţi şi cazuri sociale şi locuinţe ANL pentru tineri.

Un studiu de fezabilitate pentru realizarea unui ansamblu de locuinţe sociale pe amplasamentul fostei baze a RATT de pe strada Ion Ionescu de la Brad a fost aprobat de Consiliul Local Timişoara în 2007. Ideea există de atunci, s-a vorbit despre finanţarea acestei investiţii cu fonduri de la bugetul de stat, fosta conducere a primăriei a anunţat apoi că locuinţele vor fi ridicate cu banii obţinuţi din vânzarea Cazarmei U din Piaţa Mărăşti, dar lucrurile nu au avansat. Şi asta deşi cazarma din Mărăşti a fost vândută cu aproximativ 10 milioane de euro în 2008. Locuinţele au rămas la stadiul de proiect tehnic.

Actuala administraţie speră ca în acest an să obţină fonduri de la Guvern pentru a realiza şase blocuri de locuinţe în zona Ion Ionescu de la Brad, o parte destinate tinerilor, prin ANL, iar cealaltă parte persoanelor evacuate şi cazurilor sociale.

„Vrem să construim şase blocuri, o parte locuinţe ANL, o parte locuinţe sociale. Este proiect tehnic realizat, este vorba de blocuri cu patru, cinci sau şase etaje: două blocuri, 171 de unităţi locative, având o valoare estimată de 40 de milioane de lei, pentru persoanele evacuate din locuinţe retrocedate, două blocuri, 184 de locuinţe, cu o valoare estimată de 41 de milioane de lei, destinate cazurilor sociale şi două blocuri ANL, destinate tinerilor, cu 140 de unităţi locative şi o valoare estimată de 36 de milioane de lei. Ar fi vorba de o finanţare multianuală, locuinţele având ca termen de finalizare anul 2015. Noi vom solicita bani pentru execuţie şi dacă obţinem fonduri lucrările pot începe anul acesta. Este vorba de o cofinanţare de aproximativ 50 la sută în cazul locuinţelor sociale, parţial de la bugetul de stat parţial de la bugetul local, şi finanţare sută la sută la cele prin ANL. Dacă nu se obţin fonduri guvernamentale vom încerca să realizăm locuinţele printr-un parteneriat public-privat”, spune viceprimarul Dan Diaconu. Subiectul a fost abordat şi în cadrul întâlnirii organizate marţi la primărie cu parlamentarii de Timiş, autorităţile locale solicitându-le aleşilor să susţină, la Bucureşti, proiectele Timişoarei.

La Primăria Timişoara există mii de solicitări, de la tineri căsătoriţi, persoane crescute la casa copilului, pensionari, evacuaţi şi cazuri sociale pentru atribuirea de locuinţe din fondul locativ de stat. Listele de priorităţi se reînnoiesc anual, dar locuinţele noi se lasă aşteptate…0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor