Primaria Timisoara confunda partidele cand le atribuie spatii

4Comentarii
Primaria Timisoara confunda partidele cand le atribuie spatii
Pentru funcţionarii de la Primăria Timişoara, Partidul Social Democrat este unul şi acelaşi lucru cu Uniunea Naţională pentru Progresul României. Reprezentanţii municipalităţii au confundat PSD cu UNPR într-un proiect de hotărâre de consiliu local care se referă la atribuirea unui spaţiu pentru partid, cu destinaţia de sediu, în Piaţa Sfântul Gheorghe din Timişoara.

Noul proiect de hotărâre poate fi consultat de către toţi cetăţenii interesaţi pe site-ul Primăriei Timişoara. Ce să înţeleagă oamenii urmează să ne explice funcţionarii din instituţia de pe Bulevardul C. D. Loga. Cert este că titlul proiectului de hotărâre se referă la, cităm, „atribuirea spaţiului cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă din Timişoara, Piaţa Sf. Gheorghe nr. 4, pe baza de contract de închiriere, către Uniunea Naţională pentru Progresul României”. Deci UNPR.

Din primul articol al proiectului de hotărâre aflăm, la fel, că spaţiul din Piaţa Sf. Gheorghe nr. 4, situat la etajul I al imobilului, compus din trei încăperi, cu o suprafaţă utilă totală de 71,14 metri pătraţi, va fi atribuit, pe bază de contract de închiriere, pe o perioadă de 5 ani, către Uniunea Naţională pentru Progresul României, cu destinaţia de sediu al organizaţiei judeţene şi municipale. Deci tot UNPR.

Din referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre, care nu este insa semnat de şeful Direcţiei Patrimoniu a primăriei, Nicuşor Miuţ, şi nici de viceprimarul Adrian Orza, aflăm că spaţiul din Piaţa Sfântul Gheorghe ar urma să ajungă… la PSD Timiş.

În referat se precizează că spaţiul cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă din Piaţa Sf. Gheorghe nr. 4, aflat în proprietatea Statului Român, a devenit liber din punct de vedere juridic ca urmare a renunţării la folosinţa acestuia de către fostul chiriaş, iar PSD, Organizaţia Judeţeană Timiş, a depus cerere pentru atribuirea spaţiului ca să-şi facă sediu, deoarece imobilul în care funcţiona, de pe Bulevardul C. D. Loga nr. 40, a fost retrocedat vechiului proprietar.

Imobilul din Piaţa Sf. Gheorghe nr. 4 a fost revendicat în baza Legii 10, dar s-a respins cererea de acordare de despăgubiri şi nu a fost deschisă acţiune în instanţă. Mai mult, aflăm că în şedinţa din iunie a Comisiei de analiză a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă situate în imobile proprietatea Municipiului Timişoara, precum şi în proprietatea Statului Român, în administrarea Consiliului Local Timişoara, s-a aprobat deja atribuirea spaţiului către PSD.

Iniţial se vorbeşte de un spaţiu de 71, 14 mp, la etajul I al imobilului, chiar şi în referat, după care tot în referat se propune atribuirea unui spaţiu de 158,88 mp la parterul imobilului, cu nouă încăperi, către PSD.

Consilierii locali urmează să stabilească, prin vot, dacă spaţiul va fi atribuit către PSD Timiş, aşa cum se propune în referat, pe o perioadă de 5 ani, cu destinaţia de sediu. Sau… către UNPR, aşa cum se spune în primul articol al proiectului!

Oricum, proiectul urmează să fie supus spre aprobare în plenul Consiliului Local Timişoara de la sfârşitul acestei luni.

Sediu pentru UNPR

UPDATE. Reprezentanţii Primăriei Timişoara au remediat eroarea, pe site-ul instituţiei, fiind modificat referatul proiectului de hotărâre. Misterul a fost dezlegat. Spaţiul din Piaţa Sf. Gheorghe nr. 4 va ajunge la Uniunea Naţională pentru Progresul României, cu destinaţia de sediu pentru organizaţia municipală şi judeţeană, dacă aleşii locali îşi vor da acordul pentru acest lucru. Mai mult, în noul referat se precizează că UNPR a depus cerere la primărie, pentru atribuirea unui spaţiu, încă din luna mai, şi că, atenţie, iar în luna august Ministerul Administraţiei şi Internelor a trimis municipalităţii o adresă prin care a venit cu rugămintea de a analiza posibilitatea de a asigura spaţiul necesar pentru sediul local al acestui partid politic…

Viceprimarul Adrian Orza spune că eroarea a apărut pentru că într-adevăr iniţial s-a discutat ca spaţiul să fie atribuit către PSD.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor