Primaria Timisoara are 33 de parcele de teren pentru tineri pe Legea 15

30Comentarii
Primaria Timisoara are 33 de parcele de teren pentru tineri pe Legea 15
Există peste 1.000 de tineri care aşteaptă o suprafaţă de teren de la Primăria Timişoara, potrivit Legii 15 din 2003, pentru a-şi ridica o locuinţă a lor, şi doar 33 de parcele de teren disponibile, susţin autorităţile. Unii au depăşit vârsta de 35 de ani de când aşteaptă şi nu mai pot primi teren. Municipalitatea a făcut publică lista de priorităţi pe Legea 15.

Primăria Timişoara a publicat la începtul acestei săptămâni propunerile pentru lista de priorităţi cu solicitanţii care au depus cereri în baza Legii 15 din 2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală. Legea spune că tinerii cu vârste între 18 şi 35 de ani pot primi de la primărie o suprafaţă de teren pentru a-şi construi o casă. Terenurile se atribuie în folosinţă gratuită, în limita suprafeţelor disponibile, prin hotărâre de consiliu local, în ordinea de prioritate.

Pe lista de priorităţi apar nu mai puţin de 1.185 de nume, dar unii şi-au retras dosarele între timp, au uitat să aducă anumite acte în completare sau foarte mulţi au depăşit vârsta de 35 de ani de când au depus solicitări la primărie şi nu se mai încadrează în prevederile legii pentru a primi teren. Multe solicitări sunt din anul 2003, când a apărut legea.

Cert este terenuri disponibile de dat nu prea sunt, susţin reprezentanţii municipalităţii. „Avem 33 de parcele de teren disponibile pentru a fi atribuite tinerilor în baza Legii 15, pe străzile Traian Vuia, Gavril Musicescu şi Lidia. Suprafeţele sunt de aproximativ 200 de metri pătraţi fiecare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Flavius Boncea.

Trebuie luat în calcul şi faptul că sunt vremuri de criză, solicitanţii au fost poate în altă situaţie atunci când şi-au depus dosarele, iar potrivit legii beneficiarii terenurilor sunt obligaţi să înceapă construcţia locuinţei în termen de un an de la data atribuirii terenului. Unii nu mai au probabil posibilitatea financiară de a-şi ridica o casă în condiţiile actuale.

Oricum, cei interesaţi pot consulta lista de priorităţi la avizierul din curtea Primăriei Timişoara şi pe www.primariatm.ro, la categoria Activităţi în derulare – Legea 15/ 2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală.

Persoanele nemulţumite de punctajul obţinut şi ordinea pe care o ocupă pe listă pot depune contestaţii până în data de 31 august 2010. Contestaţiile pot fi depuse la Centrul de Consiliere Cetăţeni de la Primăria Timişoara, la camera 12, şi vor fi soluţionate până în 7 septembrie 2010, după care lista de priorităţi va fi supusă spre aprobare în Consiliul Local Timişoara, în aceeaşi lună.

Mai multe informaţii privind lista de priorităţi referitoare la Legea 15 pot fi obţinute la numărul de telefon 0256/ 408.476.30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor