Primaria Timisoara a semnat un contract de 70 de milioane de euro pentru retehnologizarea Colterm

7Comentarii
Primaria Timisoara a semnat un contract de 70 de milioane de euro pentru retehnologizarea Colterm
Reprezentanţii Primăriei Timişoara şi Ministerului Mediului şi Pădurilor au semnat, luni, la Bucureşti un contract de finanţare din fonduri europene nerambursabile în valoare de circa 70 de milioane de euro pentru retehnologizarea Colterm. Principalele obiective ale proiectului sunt reducerea noxelor emise de cele două CET-uri şi scăderea preţului la gigacalorie pentru cele 90.000 de familii din Timişoara racordate la sistemul centralizat.

Viceprimarul Timişoarei Sorin Grindeanu a declarat că luni, la Bucureşti, a fost semnat între Primăria Timişoara şi Ministerul Mediului şi Pădurilor un contract de finanţare din fonduri europene nerambursabile în valoare de aproape 70 de milioane de euro pentru retehnologizarea Colterm. Acest proiect a fost anunţat încă din luna iunie, însă, din motive neelucidate de autorităţile locale, contractul a fost semnat abia acum.

„Luni s-a semnat contractul cu Ministerul Mediului privind retehnologizarea Colterm. Noi din luna iunie avem avizul CE, din păcate s-a întârziat câteva luni bune această semnătură. Nu am înţeles de ce, dar important este că s-a semnat acest contract de noi, ca titulari, şi Ministerul Mediului. Este vorba de un proiect de circa 70 de milioane de euro care prevede retehnologizarea Colterm şi din punct de vedere al echipamentelor şi din punct de vedere al mediului, prin reducerea noxelor în special de la CET Sud”, a afirmat Grindeanu.

Proiectul este în valoare de 58,3 milioane de euro fără TVA, din care 27,1 milioane de euro reprezintă finanţare nerambursabilă prin Fondul de coeziune, 24,4 milioane de euro provin de la bugetul de stat, iar contribuţia de la bugetul local, incluzând cheltuielile neeligibile este de 6,8 milioane de euro.

Grindeanu a mai precizat că, la finalul proiectului, în 2012, pe lângă reducerea noxelor, retehnologizarea Colterm va avea un impact şi asupra preţului gigacaloriei, care va scădea.

„La finalul proiectului, în 2012, pe lângă reducerea noxelor şi reducerea impactului asupra mediului din Timşoara, o altă componentă importantă va fi impactul asupra preţului la gigacalorie, care sperăm că va fi redus”, a afirmat Grindeanu.

El a afirmat că, în primă fază, va fi demarată o licitaţie pentru desemnarea unei firme de consultanţă şi asistenţă tehnică pentru acest proiect.

B.A.M.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor