Primăria Timişoara a pierdut procesul teilor

8Comentarii
Primăria Timişoara a pierdut procesul teilor
Municipalitatea timişoreană e bună de plată după ce a pierdut procesul cu Garda de Mediu privind tăierea unui tei şi ciuntirea altor arbori de pe bulevardul Revoluţiei, în 2006. Primăria consideră injustă decizia instanţei şi susţine că a făcut doar lucrări de corecţie!

Administraţia locală a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu după ce a dispus tăierea unui tei de pe bulevardul Revoluţiei şi realizarea de lucrări de corecţie la alţi arbori, pentru modernizarea zonei, mai exact realizarea de parcări. Cei de la mediu au acuzat primăria că ar fi făcut aceste tăieri fără să aibă un acord de mediu valabil. Municipalitatea a contestat în instanţă amenzile de 110.000 de lei, însă acum, în 2008, Garda de Mediu a primit câştig de cauză: „Au fost, de fapt, două amenzi – pentru nerespectarea planului urbanistic, unde scria că acel aliniament stradal nu trebuie să fie afectat, şi una pentru lipsa acordului de mediu. Pentru orice lucrare de investiţie care se execută este nevoie de acord de mediu”, spune comisarul-şef al Comisariatului Regional Timiş al Gărzii Naţionale de Mediu, Daniela Mincă. Reprezentanţii primăriei susţin, în continuare, că dreptatea este de partea lor: „Aşteptăm să ne fie comunicată sentinţa, să vedem motivaţia, după care vom decide ce căi de atac vom urma. Oricum, în cazul în care s-a pierdut procesul, sentinţa este una injustă, întrucât este vorba de doi arbori la care au fost efectuate tăieri de corecţie, pentru că prezentau un real pericol pentru liniile de curent din zonă. Oricine are curiozitatea să treacă pe acolo poate să vadă că şi coronamentul acestora a început să se dezvolte, iar teiul nou, plantat în urma reamenajării, s-a prins foarte bine şi creşte. Teii sunt acolo, n-au fost tăiaţi”, ne-a declarat Flavius Boncea, purtătorul de cuvânt al primăriei. Mincă susţine însă că n-au fost doar tăieri de corecţie, după cum au decis specialiştii şi instanţa, iar primăria trebuie să plătească. Pe viitor, chiar dacă legea interzice restrângerea spaţiilor verzi, responsabila de Mediu spune că s-a luat decizia ca administraţia să nu fie sancţionată pentru tăierile în zona de siguranţă a drumurilor, pentru lărgirea carosabilului sau realizarea de parcări, pentru că altfel timişorenii vor ajunge să se sufoce din cauza numărului foarte mare de maşini. Asta, cu condiţia ca primăria să reamenajeze noi zone verzi, pentru că până în 2013 trebuie să avem 26 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor