Primăria spune stop joc: ultimul termen pentru refacerea bulevardului Liviu Rebreanu!

10Comentarii
Primăria spune stop joc: ultimul termen pentru refacerea bulevardului Liviu Rebreanu!
Lucrările de refacere a bulevardului… modernizat Liviu Rebreanu din Timişoara par să nu se mai termine. Lucrarea nu a fost încă recepţionată. Comisia de recepţie s-a întrunit luni şi a hotărât să dea un ultim termen de graţie constructorului, până la sfârşitul acestei săptămâni.

Societatea Confort, cea care s-a ocupat de lucrările de pe bulevardul Liviu Rebreanu, a primit mai multe termene pentru refacerea carosabilului, deşi teoretic modernizarea s-a finalizat în vara anului 2008. Municipalitatea a contractat ulterior o firmă din Ungaria pentru a face o expertiză în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor, iar experţii unguri au constatat numeroase probleme la învelişul asfaltic, de exemplu fisuri şi denivelări. În această toamnă a expirat şi penultimul termen, de 90 de zile, primit de constructor pentru a remedia problemele. La începutul acestei săptămâni s-a întrunit din nou Comisia de recepţie, care a verificat, pe teren, cum se prezintă lucrările, şi a constatat că bulevardul încă nu a fost refăcut corespunzător, reparaţiile nu sunt gata.

Păsuiţi pentru că toamna plouă, iar vara e caniculă…

Reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că s-a hotărât ca societatea Confort să primească un ultim termen pentru reparaţii, până vineri, după ce constructorul ar fi motivat că nu a putut executa unele lucrări din cauza vremii urâte, a ploilor din ultima perioadă. Aceiaşi reprezentanţi ai municipalităţii spuneau că peste vară nu s-a putut lucra corespunzător din cauza temperaturilor ridicate. „Acesta este ultimul termen, vom spune stop joc. Dacă nu se fac reparaţiile necesare vom dispune de garanţia de bună execuţie depusă pentru această lucrare, care este blocată, şi vom contracta o altă firmă pentru a o termina. Acastă garanţie de bună execuţie este de 5 la sută din valoarea lucrării, vine aproximativ 400.000 de euro. Comisia de recepţie se va întruni vineri şi, împreună cu juriştii primăriei, va hotărî ce este de făcut”, a declarat şeful Direcţiei de Drumuri şi Transporturi a municipalităţii, Culiţă Chiş.

La rândul său, reprezentantul societăţii Confort, Georgică Cornu, declara recent că va da în judecată primăria pentru că refuză să semneze recepţia finală, deşi modernizarea s-a finalizat teoretic de mai bine de un an, timp în care bulevardul a fost tranzitat continuu de maşini de mare tonaj, această arteră nefiind proiectată pentru trafic greu.

A expirat termenul pentru refacerea bulevardului Liviu Rebreanu! Bulevardul Liviu Rebreanu 15.09.2009 | Video

DisConfortul continuă! Bulevardul Liviu Rebreanu intră din nou în lucrări

Bulevardul Rebreanu nu e gata… din cauza căldurii

Constructorii trebuie să refacă bulevardul Liviu Rebreanu Rebreanu 18.08.2008

Lucrări de zeci de milioane în bătaie de joc la Timişoara10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor