Primaria nu mai cumpara, momentan, cel mai faimos bordel din Timisoara interbelica

De Roxana Deaconescu
4Comentarii
Primaria nu mai cumpara, momentan, cel mai faimos bordel din Timisoara interbelica
Consilierii locali nu mai știu ce să facă. Momentan, aleșii nu mai sunt interesați ca faimosul Șari Neni să ajungă în proprietatea orașului, după ce proprietarii clădirii în care a funcționat bordelul au cerut mai mulți bani ca să o vândă municipalității.

Marți, consilierii locali au decis că nu mai cumpără clădirea de pe strada Romulus, în care au funcționat bordelul Șari Neni și restaurantul Intim. Motivul? Proprietarii au reîmpărțit spațiul propus spre vânzare și au cerut cu 60.000 de euro mai mult decât au cerut ultima dată, în luna mai, când aleșii municipali și-au exprimat dreptul de preemțiune asupra clădirii. Așadar, prețul a crescut de la 120.000 de euro la 180.000 de euro.

Soarta celui mai cunoscut bordel al orașului din perioada interbelică „se plimbă” de doi ani și jumătate pe mesele consilierilor.

În luna aprilie a anului 2014, consilierii locali au votat un „proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemțiune al Consiliului Local Timișoara la intenția de înstrăinare a spațiului de alimentație publică – restaurant, situat pe strada Romulus nr. 32, la prețul de 220.000 de euro”. Doi ani mai târziu, în mai 2016, aleșii au avut din nou în atenție un proiect cu privire la acest spațiu. Trebuiau să decidă că nu îl cumpără, la prețul de 120.000 de euro. Primarul Nicolae Robu le-a cerut însă atunci să fie de acord cu cumpărarea fostului restaurant. Mai mult, un consilier local a decis ca acolo să fie amenajate locuințe pentru tineri. Zis și făcut, până marți.

Aleșii au avut pe ordinea de zi două proiecte referitoare la imobilul de pe strada Romulus 32. Unul făcea referire la un spațiu de alimentație publică – restaurant cu o suprafață de 464 metri pătrați, pe care proprietarii voiau să-l vândă primăriei cu 120.000 de euro, iar cel de-al doilea viza un spațiu de alimentație publică – magazii cu o suprafață de 100,5 mp, pentru care proprietarii cereau 60.000 de euro. În total, 180.000 de euro. Ambele proiecte au primit votul consilierilor locali, care au stabilit, cel puțin pentru moment, să nu mai cumpere clădirea. În același timp, au revocat și hotărârea din mai, prin care au decis că își exercită dreptul de preemțiune. Decizia a fost puțin cam dificilă, pentru că aleșii nu înțelegeau mare lucru din documentele de pe mese, așa că au dezbătut vreme bună subiectul.

„La Șari Neni am fi putut să facem o grădiniță sau ceva în domeniul școlar. Nu ne vom exercita însă dreptul de preemțiune. Data trecută s-a votat că ne exercităm dreptul de preemțiune pe tot, peste 500 metri pătrați. Când s-au făcut măsurătorile, ca să vedem că nu ne trag în piept, pentru că întotdeauna când ne exercităm dreptul de preemțiune facem măsurători, s-a constatat că suprafața este mai mică decât s-a anunțat atunci. Prețul total rămânea același, deși suprafața era mai mică cu 100 mp. Ei nu au revenit asupra banilor. În plus, au făcut acea separare, iar magaziile făceau acum obiectul unei vânzări distincte, pentru alte 60.000 euro. Practic, acum ni se cereau 180.000 de euro pe ceva care, în luna mai, costa 120.000 euro. În consecință, nu mai cumpărăm nimic”, ne-a declarat primarul Nicolae Robu.

Clădirea în discuție ocupă poziția 63 în Lista Monumentelor Istorice din 2015.

Potrivit Wikipedia, proprietara bordelului era Földessy Charlotta – Șarlota. Sub paravanul unui restaurant cochet și intim, bărbații găseau acolo tot ce doreau, servicii impecabile și cu o ofertă prezentată în albume cu fotografii realizate de un fotograf profesionist. Localul a fost desființat după cel de-al Doilea Război Mondial, iar pe vremea comunismului a funcționat ca un bufet, iar apoi a fost transformat în restaurant.

Articole pe aceeași temă:

Sari Neni, din nou in atentia Consiliului Local Timisoara. Primaria nu mai cumpara fostul bordel

Primaria Timisoara cumpara cladirea Sari-Neni, unde a functionat cel mai cunoscut bordel al orasului din perioada interbelica

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor